HomeΚΟΣΜΟΣΑυστραλία: Συρρικνώνεται ο πληθυσμός νεογνών φώκιας

Αυστραλία: Συρρικνώνεται ο πληθυσμός νεογνών φώκιας

διαπίστωσαν μία μείωση στον αριθμό γεννήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία απογραφή τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλύπτει για πρώτη φορά αφότου θεσπίστηκαν μέτρα προστασίας το 1975, μία συρρίκνωση του πληθυσμού των νεογνών φώκιας στην Αυστραλία.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα στο τεράστιο Φυσικό Πάρκο Phillip Island, στην ανατολική ακτή της χώρας, ανακοίνωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που διαπίστωσαν μία μείωση στον αριθμό γεννήσεων. Τονίζουν ότι το πρόβλημα με την απογραφή που πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια είναι ότι δεν είσαι σίγουρος εάν πρόκειται για ένα μοναδικό περιστατικό, ή εάν αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου προβλήματος.

Το να μετράς τα συνήθως ντροπαλά νεογνά μπορεί να είναι μία πρόκληση ειδικά σε μία περιοχή με πληθυσμό πάνω από 4.000 νεογέννητα. Εάν είναι μία μεγάλη περιοχή με πολλές φώκιες, οι επιστήμονες πιάνουν τα νεογνά τους κολλάνε λίγο γούνα στην κορυφή του κεφαλιού τους για να τα «μαρκάρουν» ώστε να τα αναγνωρίζουν όταν θα αρχίσει να μεγαλώνει η γούνα στο σώμα τους. Στη συνέχεια επιστρέφουν και υπολογίζουν τον αριθμό εκείνων με το «γούνινο λοφίο» και εκείνων που δεν έχουν, προκειμένου να κάνουν μία καλή εκτίμηση του συνολικού αριθμού των νεογέννητων.

Σήμερα αντί να περιμένουν απλώς πέντε χρόνια για να κάνουν την επόμενη απογραφή, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα ρομποτικά αεροσκάφη.

zougla.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση