HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Η Ελλάδα βγαίνει βαριά τραυματισμένη – Το 3ο πρόγραμμα απέτυχε

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βγαίνει βαριά τραυματισμένη – Το 3ο πρόγραμμα απέτυχε

Επίθεση στην κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση προς τους παραγωγικούς φορείς αλλά και την κυβέρνηση να αποφύγουν τον πειρασμό των εύκολων παροχών και υποσχέσεων, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά, απεύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη προσφέρεται για ακατάσχετη παραχολογία, κάτι που είναι επικίνδυνο για τη χώρα με βάση τα δεδομένα της οικονομίας. «Στις 20 Αυγούστου έληξε και τυπικά 3ο πρόγραμμα αλλά η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Το 10ετες ομόλογο έχει σκαρφαλώσει πάνω από 4,6%. Το 3ο πρόγραμμα απέτυχε οικτρά. Σκοπός του ήταν να αποκαταστήσει τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται από τις αγορές, αλλά τελικά η σκληρή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα τραυματισμένη και χωρίς πρόσβαση σε αυτές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÅÑÃÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÌÅ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏÕÓ ÔÙÍ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÅÔÁÉÑÙÍ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στην τακτική της ακατάσχετης παροχολογίας και όσα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα είναι συγκεκριμένα, κοστολογημένα και υλοποιήσιμα.

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι το προσωπικό πρόβλημα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα δεν επιτρέπεται να γίνει πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα και γι αυτό θα επιμείνει στην ανάγκη της πολιτικής αλλαγής, καθώς τη θεωρεί απαραίτητο καταλύτη θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προχωρήσει μπροστά η χώρα απαιτείται μια επανάσταση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, «χωρίς να αναπαράγουμε τα ψέματα και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση