HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: «Μείωση της φορολογίας και νέες θέσεις εργασίας»

Κεγκέρογλου: «Μείωση της φορολογίας και νέες θέσεις εργασίας»

Ερώτηση στην Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση  του προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοιν. Ασφ. και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά μείωση της φορολογίας και νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η υπερφορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της, προκειμένου να τους δοθεί ανάσα για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Επιπλέον, η πάταξη της μαύρης εργασίας και η ανάγκη αύξησης των θέσεων εργασίας υπαγορεύουν την λήψη στοχευμένων μέτρων με αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και χωρίς το άμεσο δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟOΣΑ, για την φορολογική πολιτική 2018 (Tax Policy Reforms 2018),  η χώρα μας είναι η μοναδική που κατάφερε να επιβάλλει τόσους μεγάλους φόρους, ενώ είχε την μικρότερη (μηδενική) ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, στην διετία 2015-2016 η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στις αυξήσεις φόρων, με αυξήσεις 2,5-3% του ΑΕΠ. Πολλαπλάσια από όλες τις άλλες χώρες ήταν η αύξηση κυρίως στους έμμεσους φόρους, αλλά και στους φόρους εισοδήματος

Ταυτόχρονα, το 2017 η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια και στην μακροχρόνια ανεργία των νέων (άνω του ενός έτους) με ποσοστό 73%, (δεύτερη την Ιταλία με 59%), όταν ο μέσος όρος σε όλες τις χώρες -μαζί με την Ελλάδα που τον ανεβάζει- ήταν 31%.

Επειδή η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σχέδιο και δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για μείωση της φορολογίας σε συνδυασμό με νέες θέσεις εργασίας

Επειδή εμείς καταθέσαμε τεκμηριωμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία η μισθολογική δαπάνη να λαμβάνεται ως έξοδο αυξημένο κατά 30% για νέες θέσεις εργασίας και κατά 50% όταν αυτή αφορά νέους έως 30 ετών, Άτομα με Αναπηρία και ανέργους 55 έως 67 ετών.

Επειδή η πραγματική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών αποτυπώθηκε και με την μειωμένη κίνηση της αγοράς ακόμα και κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Επειδή είναι εύκολα αντιληπτό πως η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές γονατίζουν τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και οδηγούν σε απόλυση τους εργαζόμενους.

Ερωτάσθε  κ. κ. Υπουργοί:

-Προτίθεστε να επανεξετάσετε την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που έχετε επιβάλλει;

-Προτίθεστε να αποδεχτείτε τις προτάσεις μας για στοχευμένη μείωση της φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που διατηρούνται και κυρίως τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται;

-Ποια άλλα συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να συνδράμετε τις επιχειρήσεις ώστε να συνεχίσουν την λειτουργία τους αλλά και να διατηρήσουν τους εργαζόμενους τους;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση