HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος τα θέματα ύδρευσης – αποχέτευσης του Ηρακλείου

Επί… τάπητος τα θέματα ύδρευσης – αποχέτευσης του Ηρακλείου

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση στη Λότζια πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Αποκλειστικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τρέχοντα ζητήματα της ύδρευσης και αποχέτευσης του Ηρακλείου που αφορούν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε, συζήτησε και ενημερώθηκε εκτενώς για το θέμα της πορείας και της απορροφητικότητας των πόρων των 25 εκ ευρώ που η σημερινή Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για την επέκταση – αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, καθώς και για την αποτελεσματική και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σχετικά με την πορεία υλοποίησης, αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της Χρυσοπηγής βρίσκεται σήμερα σε πλήρη εξέλιξη, το Παγκρήτιο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ σε εξέλιξη είναι τα αντιπλημμυρικά σε Μεσαμπελιές, στην Ηρακλή και στην Παπαγιάννη Σκουλά. Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση, το έργο σε Μασταμπά-Θέρισσο υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει από τον εργολάβο σε ένα μήνα, ο διαγωνισμός σε Δειλινά-Ακαδημία-Αλικαρνασσό αναμένεται το επόμενο διάστημα να βγει, ενώ για την Ηλιούπολη έχουν εγκριθεί ήδη τα 3 εκ ευρώ από τον γενικό «Φιλόδημο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης-εργασίας τέθηκαν επίσης διαδικαστικές εκκρεμότητες, το σημαντικό ζήτημα των βιολογικών καθαρισμών και του εκσυγχρονισμού τους, το ζήτημα του Φράγματος του Αποσελέμη, όπως επίσης τέθηκε και το ζήτημα της ρύπανσης στην περιοχή του Καρτερού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Γιάννης Ρασούλης και συνεργάτες του πολιτικού γραφείου του Νίκου Ηγουμενίδη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση