HomeΚΡΗΤΗΝέο πάρκινγκ στην Τύλισο

Νέο πάρκινγκ στην Τύλισο

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και υποδομών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας νέος, μεγάλος χώρος στάθμευσης 2.500 περίπου τετραγωνικών μέτρων δημιουργείται στην καρδιά της Τυλίσου, με σκοπό να εξυπηρετούνται οι πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του πανέμορφου οικισμού.

Παράλληλα, πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν οδοί στο κέντρο του οικισμού και να γίνουν διάφορες εργασίες υποδομών (μετατόπιση δικτύων, κατασκευή τοιχίων, κλπ), να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά, να γίνουν φυτεύσεις πρασίνου, κλπ, παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Τυλίσου. Ενός οικισμού που τόσο λόγω θέσης, όσο και εξαιτίας του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, προσελκύει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ με την λειτουργία και της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» η δυναμική αυτή έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Τα έργα, προϋπολογισμού 274.400 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ την μελέτη διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης έχει εκπονήσει ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε ολόκληρο το Δήμο και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης ενισχύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική της Τυλίσου. Ενός οικισμού πανέμορφου, που ειδικά μετά τη δημιουργία της ιδιόκτητης Δημοτικής μας Πινακοθήκης, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρο Βαμβακά, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Τυλίσου Σταύρο Χαλκιαδάκη για την υποστήριξή τους, όπως επίσης και τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο και όλα τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών, για το πολύ καλό αποτέλεσμα και αυτής της προσπάθειας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση