HomeHL-EconomyΣκουρλέτης: Έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

Σκουρλέτης: Έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

Τι είπε για τις εκλογές του 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πεποίθηση ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ1, υπογράμμισε πως «έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για διαφοροποιήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές», προσθέτοντας πως οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους επιβαρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha καταλογίζοντας του μεταξύ άλλων δογματικό νεοφιλελευθερισμό. Με αφορμή την πρόθεση της ΝΔ να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού νομοσχεδίου σημειώνοντας πως κατάφερε να ενοποιήσει τα ταμεία και πέτυχε να μπει φρένο στην αιμορραγία των ταμείων τα οποία παρήγαγαν υψηλά ελλείμματα.

Κάνοντας μάλιστα μια αναδρομή στο πως διαχειρίστηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε τόσο το ζήτημα των δομημένων ομολόγων όσο και του PSI.

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως δεν θα πρέπει να απαξιωθεί το δημόσιο καθώς μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στη φυγή νέων επιστημόνων από την χώρα μας.

Παραδέχτηκε πάντως πως το κράτος λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ανορθολογικά.

Ο κ Σκουρλέτης ερωτηθείς σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών σημείωσε πως «τον Μάιο θα είναι διπλές οι εκλογές καθώς θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές . «Κάτι που θα κινείται θετικά στην ελληνική οικονομία και θα παράγει θετικά αποτελέσματα γιατί να μην το καρπωθούμε;» πρόσθεσε μεταξύ άλλων εξηγώντας το λόγο που η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο όποτε και ολοκληρώνεται η 4ετία.

Για την πιθανότητα συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η κ. Γεννηματά έχει γύρει προς τη ΝΔ, ενώ στον αντίποδα είπε, πως στο Ποτάμι υπάρχουν στελέχη , οι απόψεις των οποίων βρίσκονται πολύ κοντά με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ερωτηθείς για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να στηρίξει πρόσωπα εκτός κόμματος ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ σε ερώτηση για τους κ.κ Μπουτάρη, Αρναουτάκη και Κατσιφάρα απάντησε πως «και με τις τρεις περιπτώσεις αυτοδιοικητικών είχαμε πολύ καλή συνεργασία ως κυβέρνηση, είναι άνθρωποι εγνωσμένου κύρους … έχω μια θετική εικόνα για αυτές τις περιπτώσεις»

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως το στοίχημα είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας στην περιοχή αλλά το θέμα είναι με ποιους όρους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση