HomeΕΛΛΑΔΑΤο Παρίσι ανησυχεί για την Ιντλίμπ

Το Παρίσι ανησυχεί για την Ιντλίμπ

Οδεύουμε σε δραματικές καταστάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Παρίσι κρίνει αναγκαίο να μείνει ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποτροπεί μια «δραματική κατάσταση» στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, εναντίον της οποίας το συριακό καθεστώς είναι έτοιμο να εξαπολύσει ευρεία επίθεση με σκοπό την ανακατάληψή της.

«Το καθεστώς και εκείνοι που το στηρίζουν έχουν την αίσθηση ότι έχουν κερδίσει τον πόλεμο», αλλά «αλλά ποτέ ένας πόλεμος δεν κερδίζεται, αν δεν ξέρουμε πώς να κατακτήσουμε την ειρήνη», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Άμπου Ντάμπι.

«Είναι σημαντικό σήμερα να ανοίξουμε το δρόμο στις διαπραγματεύσεις και όχι στις εχθροπραξίες, σε διαφορετική περίπτωση κατευθυνόμαστε προς μια δραματική κατάσταση», ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά αμάχους, σημείωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Απαντούσε σε ερώτηση για τους κινδύνους της σύγκρουσης στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), που βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, συμμάχου της Ρωσίας και του Ιράν.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας έκανε λόγο «αρχικά για μια κατάπαυση του πυρός» και στη συνέχεια για μια διαδικασία που θα εξαλείψει «τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα στην Ιντλίμπ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση