HomeΕΛΛΑΔΑΧρήστος Πρωτόπαπας: Δεν θα στηρίξουμε υποψηφιότητα Καραμανλή για ΠτΔ

Χρήστος Πρωτόπαπας: Δεν θα στηρίξουμε υποψηφιότητα Καραμανλή για ΠτΔ

«Δεν δημιουργεί όρους ευρύτερης συνέναισης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οχι στο ενδεχόμενο να στηρίξουν πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή, είπε το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Πρωτόπαππας.

Μιλώντας στο ρ/σ 24/7 ο κ. Πρωτόπαππας είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να γίνει βαστάζος της ΝΔ ή ένα βολικό συμπλήρωμα. «Δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε το ρόλο του κ. Καμμένου», τόνισε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι μπορεί να υπάρξει ριζική ανατροπή των συσχετισμών και αυτό θα τεκμηριώσει η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα. Επιδιώκουμε να είναι τέτοια τα τα ποσοστά στις εκλογές που να μην αμφισβητείται ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ ως κυρίαρχου στον προοδευτικό πόλο. Θέλουμε διψήφιο ποσοστό».

Κατά τον κ. Πρωτόπαπα, «πρέπει να αποτραπεί η δεξιά παλινόρθωση. Ο ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο νεοφιλελευθερισμός». Εκτίμησή του είναι ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές. «Θέλουμε -συνέχισε- να γίνει προεδρική εκλογή το 2020, αλλά πρέπει τα πρόσωπα να δημιουργούν όρους ευρύτερης συναίνεσης. Αυτό συνέβη με τον Κ. Στεφανόπουλο και με τον Κ. Παπούλια, δεν μπορεί να συμβεί με τον Κ. Καραμανλή».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το Ποτάμι που ναυάγησε, ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι «πολλά στελέχη του Ποταμιού είναι μαζί μας. Εκανε μεγάλο λάθος ο Στ. Θεοδωράκης. Αυτόνομο το Ποτάμι δεν μπορεί να σταθεί πια. Ακούω τα σενάρια ότι μπορεί να συνεργαστούν με την ΝΔ».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση