HomeHL-9Σπείρα διαρρηκτών έχει ρημάξει σπίτια και ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα

Σπείρα διαρρηκτών έχει ρημάξει σπίτια και ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα

Κάνουν έκκληση όποιος είδε κάτι να ενημερώσει τις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φόβο και τον τρόμο έχουν σπείρει τις τελευταίες μέρες στην Ιεράπετρα διαρρήκτες, οι οποίοι παραβιάζουν κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες ή μικρά ανασφάλιστα παράθυρα και εισέρχονται σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα, κάνοντας άνω κάτω τους εσωτερικούς χώρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα στις τουριστικές περιοχές Κουτσουνάρι, Αχλιά και Μαύρος Κόλυμπος σημειώθηκαν συνολικά 9 περιπτώσεις κλοπών, κατά την αναφορά που έκανε ο αντιδήμαρχος της περιοχής στο Ράδιο Λασίθι κ. Βρυγιωνάκης.

Κατά τον ίδιο, πρόκειται για οργανωμένη σπείρα με συχνές παρακολουθήσεις στην περιοχή για να ξέρουν το πρόγραμμα των ιδιοκτητών που διαμένουν, ώστε κατά την αποχώρησή τους, να εισχωρούν άμεσα και να κάνουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

Ειδικά στις περιπτώσεις των καταλυμάτων, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, αφού πέρα από τις ζημιές στα κουφώματα που ήρθαν αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες, έχουν να αντιμετωπίσουν και την άσχημοι ψυχολογία που καταγράφεται από τους ενοίκους αλλά και τη μεγάλη οικονομική ζημιά που προκύπτει από την άμεση αναχώρηση τους από τα δωμάτια λόγω ανασφαλούς κλίματος και ειδικά σε περιπτώσεις πολυήμερων κρατήσεων.

Στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, έχουν καταγγελθεί όλες οι περιπτώσεις διαρρήξεων, έχουν παρθεί αποτυπώματα όπου στάθηκε δυνατόν, προσπαθώντας να φτάσουν στο στάδιο της εξιχνίασης, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν τα καταλύματα αλλά και οι κάτοικοι που διαμένουν στις τουριστικές περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου και Μακρύ Γιαλού, έχουν θορυβηθεί, από την δράση της επικίνδυνης σπείρας , που συνήθως δεν αφήνει πίσω της ίχνη και κάνουν έκκληση σε οποιονδήποτε έχει αντιληφθεί κάποιες ύποπτες κινήσεις ατόμων που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους τις τελευταίες μέρες σε αυτές τις περιοχές, να βοηθήσουν στην έρευνα των αστυνομικών.

radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση