HomeΕΛΛΑΔΑIndependent: Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στα ελληνικά νησιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Independent: Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στα ελληνικά νησιά λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Επηρεάζονται 180.000 τουρίστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας Independent αναφέρεται στην 24ωρη ακτοπλοϊκή απεργία της ΠΝΟ, κάνοντας λόγο για χιλιάδες παραθεριστές έχουν αποκλειστεί στα ελληνικά νησιά.

«Η απεργία, (σ.σ 6 πρωί της Τρίτης με 6 το πρωί της Τετάρτης η νέα εικοσιτετράωρη κινητοποίηση) αναμένεται να επηρεάσει περίπου 180.000 ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια προς και από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)», τονίζει ανταποκρίτρια της εφημερίδας.

Όπως επισημαίνεται, οι επιβάτες που πλήττονται από την απεργία έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και συνιστάται να επικοινωνούν με τον ταξιδιωτικό πράκτορά τους.

«Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, εκ των οποίων 227 κατοικούμενα. Πολλά δεν έχουν αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα», επισημαίνεται στο άρθρο.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Τέλος, ο Independent επισημαίνει τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι «εφέτος, εκτιμούνταν ότι η χώρα θα φιλοξενήσει 32 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες – σχεδόν 100% αύξηση από τα 15 εκατομμύρια επισκέπτες του 2010 και υπερπενταπλάσιοι επισκέπτες συγκριτικά με πριν από 10 χρόνια» γράφει η δημοσιογράφος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση