HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ3D εκτυπωτής δημιουργεί πιστό αντίγραφο της καρδιάς σου και μπορεί να σου σώσει τη ζωή

3D εκτυπωτής δημιουργεί πιστό αντίγραφο της καρδιάς σου και μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Επιτρέπει στους γιατρούς να δουν σε προσομοίωση το αποτέλεσμα μίας χειρουργική επέμβασης σε καρδιοπαθή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν ακόμη πιάσει το νυστέρι, ο καρδιοχειρουργός Μπέντζαμιν Μέντερ πιάνει το… ποντίκι και βλέπει στην οθόνη του υπολογιστή του το αποτέλεσμα που θα έχει η τοποθέτηση βηματοδότη σε ασθενή του με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Νωρίτερα, έχει τοποθετήσει τα ηλεκτρόδια του βηματοδότη στο πιστό αντίγραφο της καρδιάς του ασθενή, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή.

Η τρισδιάστατη εκτυπωμένη καρδιά μιμείται ακριβώς την αληθινή καρδιά του ασθενούς και ο γιατρός μπορεί να δει “τρέχοντας” ένα πρόγραμμα προσομοίωσης την μετεγχειρητική πορεία που θα έχει ο καρδιοπαθής, πριν τον βάλει στο χειρουργείο. Έτσι, μπορεί να προβλέψει εάν αυτή είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τον ασθενή του.

Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο που ανέπτυξε η Siemens Healthineers και αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα σχετικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να κάνουν διαγνώσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια και να εφαρμόζουν θεραπείες “κομμένες και ραμμένες” στις ανάγκες κάθε ασθενή ξεχωριστά.

4 2 3

ant1news.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση