HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη θρηνεί την 31χρονη Κάλλια που σκοτώθηκε μετά από πτώση σε φαράγγι

Η Κρήτη θρηνεί την 31χρονη Κάλλια που σκοτώθηκε μετά από πτώση σε φαράγγι

Δύσκολη η επιχείρηση της πυροσβεστικής– Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλη η Κρήτη θρηνεί τον χαμό της 31χρονης Κάλλιας Μηλιαρά που άφησε χθες την τελευταία της πνοή μετά από πτώση στο φαράγγι του Αμπά στην απόληξη των Αστερουσίων Ορέων κατά την διάρκεια πεζοπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού της ήταν δύσκολη και πολύωρη ενώ nκατά την διάρκειά της τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα.

Η άτυχη Κάλλια μεταφέρθηκε από τους πυροσβέστες σε σημείο όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Το ασθενοφόρο την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα όπου την περίμενε ο πατέρας της καθώς και άλλοι συγγενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί το πότε θα γίνει η κηδεία της 31χρονης ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και η αδερφή της από την Αγγλία όπου μένει τα τελευταία χρόνια.

Η δασκάλα με τα γαλαζοπράσινα μάτια… δεν υπάρχει πια

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε μία στιγμή το νήμα της ζωής της 31χρονης Κάλλιας κόπηκε.

kallia

Η νεαρή νηπιαγωγός, που εργαζόταν σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Ηράκλειο, αγαπούσε ιδιαίτερα την πεζοπορία και συνήθιζε να κάνει εκδρομές με την παρέα της. Η Κυριακάτικη ωστόσο εξόρμηση στο φαράγγι του Αμπά, σε μια περιοχή αχαρτογράφητη και αρκετά επικίνδυνη αποδείχθηκε η μοιραία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία και μισή μετά το μεσημέρι, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μία απεγνωσμένη κλήση συνδρομής σε βοήθεια από συνοδοιπόρο της Κάλλιας. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν 7 πυροσβέστες με δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύργου και της 3ης ΕΜΑΚ ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα.

kallia1

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η νεαρή Κάλλια– άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ακόμη – έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Η νηπιαγωγός κείτονταν σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, όπου η ομάδα διάσωσης μπορούσε να προσεγγίσει μόνο πεζή.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών, η 31χρονη δεν άντεξε στα βαριά της τραύματα και άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησε τουλάχιστον δύο φορές να προσεγγίσει  προκειμένου να μεταφερθεί η σορός της Κάλλιας που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή στο νεκροτομείο για τη νεκροψία – νεκροτομή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση