HomeHL-SportsΔεύτερη νίκη ο Άρης, 2-0 την ΑΕΛ

Δεύτερη νίκη ο Άρης, 2-0 την ΑΕΛ

Άρης – ΑΕΛ 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ποιος τον πιάνει τον Άρη! Μετά το θριαμβευτικό 0-3 μέσα στη Λαμία, επιβλήθηκε σήμερα  της ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο με το «καθαρό» 2-0 και ντύπμπλαρε τις νίκες του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League. Έκανε έτσι το πιο δυναμικό come back που θα μπορούσε στην κορυφαία κατηγορία και ζέστανε για τα καλά τον κόσμο του, που γέμισε το στάδιο.
Από τη δική τους πλευρά, οι «βυσσινί» επιχείρησαν πρωτίστως να κρατήσουν το μηδέν πίσω, δεν ήταν δημιουργικοί και τελικώς δεν τα κατάφεραν, απέναντι στους «κίτρινους», που είχαν οδηγούς τους Γιουνές και Ντιγκινί για να φτάσουν σε αυτή την περήφανη και ουσιαστική νίκη.
Τα πλάνα
Ο Άρης ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 και ίδια ακριβώς ενδεκάδα με αυτή που επέλεξε ο Πάκο Ερέρα στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής, στη Λαμία. Ενδεκάδα με τον Κουέστα στα γκολπόστ, τους Βέλεθ και Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας, τον Βαλεριάνο αριστερά και τον Τζανακάκη δεξιά. Οι Μπάσα και Ματίγια ήταν αμυντικοί μέσοι, ο Γκάμα δεξιά στην μεσοεπιθετική τριάδα, ο Ντιγκινί επιτελικός και ο Γκαρσία αριστερά. Στην κορυφή ήταν ο Γιουνές.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με σχηματισμό 3-5-2, με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, τους Γκόλια, Γρομητσάρη και Γκοΐκοβιτς τριάδα μπροστά του, τους Ντέλετιτς δεξιά και Χούμπτσεβ αριστερά, ως φουλ μπακ, τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς αμυντικούς μέσους με τον Πίτι επιτελικό και επιθετική δυάδα τους Σαχίτι και Κούνιτς.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αντωνίου πέρασε στο παιχνίδι τον Καρανίκα στη θέση του Σαχίτι, με το σχηματισμό να αλλάζει σε 5-4-1. Η προσπάθεια εξ αρχής ήταν να κλείσει κάθε τρύπα στο χώρο της μεσαίας και αμυντικής γραμμής και να κρατήσει τους «κίτρινους» μακριά από την εστία του Κρίστινσον.
Ρυθμός με… δόσεις
Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι ο αγώνας είχε ρυθμό με… δόσεις. Ο Άρης επιχειρούσε κατά διαστήματα να επιβάλει την κυριαρχία του στο παιχνίδι, εν μέρει τα κατάφερνε, χωρίς, όμως, να έχει διάρκεια. Η ΑΕΛ, όποτε ο Άρης ανέβαζε ταχύτητα, φρόντιζε να ρίχνει το τέμπο και να φέρνει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Η προσπάθειά της είχε επιτυχία, καθώς το ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ, 0-0.
Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα, πάντως, αν στο δίλεπτο 32΄-33’ οι «κίτρινοι» ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Στο 32ο, ο Τζανακάκης σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Γιουνές, έφτασε στον αμαρκάριστο Ντιγκινί, ο οποίος φάτσα με την εστία σούταρε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντιγκινί σέντραρε από αριστερά, για να περάσει η μπάλα από τον Γιουνές.
Άλλες καλές στιγμές για τον Άρη ήταν στο 15΄, με χτύπημα φάουλ του Ματίγια και στο 18’ με σουτ του Μπάσα. Γενικώς, σε αυτό το μέρος οι «βυσσινί» μπλόκαραν τους «κίτρινους» με τον τρόπο που στάθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Σκοπός τους δεν ήταν το δημιουργικό παιχνίδι, αλλά να μην αφήσουν τους γηπεδούχους να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Και τα κατάφεραν…
Τρίλεπτο κυριαρχίας
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αντωνίου προσπάθησε να σφίξει ακόμη περισσότερο την άμυνα της ομάδας του. Άλλαξε το σχηματισμό σε 5-4-1, περνώντας τον Καρανίκα στο παιχνίδι αντί του Σαχίτι. Αυτή η διπλή δόση άμυνας απέδως εν μέρει, καθώς κράτησε τον Άρη μακριά από την περιοχή.
Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις με πάσες κάθετες, στον άξονα, αλλά και από τα πλάγια. Τελικώς, λυτρώθηκαν μέσα σε ένα τρίλεπτο, στο διάστημα 72’ με 75’. Πρώτος ο Γιουνές, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε ο Ντιγκινί, ο οποίος με κοντινό πλασέ, στο 75ο, έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Να σημειωθεί ότι στο 71ο ο Γιουνές είχε δοκάρι, ενώ στο 68ο ο Πίτι έκλεψε από τον Βέλεθ και πλάσαρε άουτ, στην πιο επικίνδυνη στιγμή για την ΑΕΛ σε όλο το παιχνίδι. Γενικώς, ο Άρης πήρε το τρίποντο, καθώς του ήταν αρκετό το διάστημα που οι παίκτες του ξεδίπλωσαν τις αρετές τους. Η ΑΕΛ προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν, όμως, πλήρωσε το γεγονός ότι έδωσε πολύ χώρο στους γηπεδούχους.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τζοβάρας από το Σύνδεσμο της Φθιώτιδας, με βοηθούς τους Χουμπσμπάουμ και Σπυρόπουλο (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Σέζος (Κιλκίς).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Φατιόν στο 28’, Δεληζήσης στο 30’, Γκόλιας στο 63’, Γρομητσάρης (74’), Γκοΐκοβιτς (78’), Χούμπτσεβ (86’).
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί (76’ Κολάσο), Γκάμα (85’ Ναζλίδης), Γκαρσία, Ματίγια (81’ Μενέντες), Βαλεριάνος, Γιουνές.
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαχίτι (46’ Καρανίκας), Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (64’ Νούνιτς), Πίτι, Ντέλετις (76’ Μορσί).


Διαφήμιση
Διαφήμιση