HomeHL-9Ανοιχτά τα καταστήματα με… αντιδράσεις

Ανοιχτά τα καταστήματα με… αντιδράσεις

Απεργούν οι υπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου σήμερα και τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι έμποροι και στο Ηράκλειο προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους καθώς η περίοδος των εκπτώσεων φαίνεται πως δεν έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ από την πλευρά τους οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί να υποκύψουν στις ελκυστικές τιμές, καθώς οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις εξοβελίζουν την όποια καταναλωτική διάθεση.

Την ίδια ώρα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι προχωρούν σε απεργία καθώς θεωρούν ότι η Κυριακή ως ημέρα θα πρέπει να είναι αργία.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου:
«Η Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου είναι μία από τις 7 Κυριακές που εντάσσονται στις 32 Κυριακές που ψήφισε η Κυβέρνηση, όπου τα καταστήματα του Ηρακλείου επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, έπειτα και από απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου.

Η σχεδιασμένη και νομοθετημένη από όλες τις κυβερνήσεις Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι πάγιο αίτημα και διακαής πόθος του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο εμπόριο. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες όχι μόνο για τη διατήρηση των 7 Κυριακών αλλά και για την επέκταση του μέτρου σε 32 Κυριακές σε Αθήνα και Θεσσαλονική. Στόχος τους είναι να καταργηθεί πλήρως και παντού η κυριακάτικη αργία, και να αυξηθεί ακόμα παραπάνω η εντατικοποίηση της δουλειάς μας αφού δεν θα έχουμε ούτε μια μέρα ξεκούρασης, ούτε  μια μέρα για μας και την οικογένεια μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση