HomeHL-SportsΘα ναι ο Παναθηναϊκός, η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος;

Θα ναι ο Παναθηναϊκός, η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με την πειστική του νίκη με 3-1 επί της Λαμίας, το βράδυ του Σαββάτου, ο ΠΑΟ, έσβησε γρήγορα το -6 με το οποίο άρχισε την χρονιά και κοιτάζει με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πόσοι άραγε περίμεναν , να επιτευχθεί αυτό με 2 στα 2 και πειστικές εμφανίσεις;

Ειδικά με τα όσα έχει περάσει η ομάδα διοικητικά τα τελευταία χρόνια και την αποψίλωση του ρόστερ.

Κι όμως , η ομάδα του Δώνη, με πρωταγωνιστές ως τώρα, μεταξύ άλλων, τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Εμμανουηλίδη, έχει δείξει ότι διαθέτει, ταλέντο,καρδιά και πάθος για διάκριση.

Σίγουρα δεν έχει δοκιμαστεί, κόντρα σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες, αλλά σίγουρα τα ως τώρα δείγματα είναι θετικά. Με τους Βέργο, Καμπετσή (που ντεμπούταρε ήδη με πολύ θετικό πρόσημο) και τον επιθετικό που έρχεται, να μπαίνουν στην εξίσωση, όπως και τον Άλτμαν που επιστρέφει τον επόμενο μήνα, θα προστεθούν ενέσεις ποιότητας στην ήδη πολύ καλή επίθεση της ομάδας.

Παράλληλα, η διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής, έρχεται σε ένα ιδανικό σημείο για τους Πράσινους, καθώς τα νεαρά παιδιά του , θα μπορέσουν να ηρεμήσουν μετά από τον ενθουσιασμό που τους προκάλεσαν οι δύο πρώτοι αγώνες.

Επιπλέον, η ομάδα είναι καινούρια και θα υπάρξει χρόνο να δουλευτεί περισσότερο από τον προπονητή της προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμη στην επανέναρξή του πρωταθλήματος.

Με την διοικητική αλλαγή να είναι εν όψει , το ζήτημα είναι αν προσφέρει στην ομάδα την ηρεμία που χρειάζεται για να μην επηρεάζεται από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, όπως την προηγούμενη χρονιά που χάθηκαν τόσοι βαθμοί εκτός γηπέδων.

Στα αγωνιστικά, κλειδί για την μετέπειτα πορεία στο πρωτάθλημα είναι οι 4 επόμενες αγωνιστικές. Αρχής γενομένης του αγώνα με την ΑΕΛ, στην Λάρισα ,ο ΠΑΟ θα αντιμετωπίσει στην συνέχεια ΠΑΣ και Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και Αστέρα στην Τρίπολη.

Τηρουμένων των αναλογιών, οι Πράσινοι μπορούν να διεκδικήσουν 10-12 βαθμούς πριν την αρχή των ντέρμπι , οι οποίοι πλέον θα ναι δικοί τους αφού έχουν τελειώσει με τις ποινές.

Ετσι θα δουν με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό .

Για τους ρεαλιστές είναι μια θέση στο πάνω μισό της βαθμολογίας και γιατί όχι μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη για να σβηστεί και η ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Όμως η θέση του ΠΑΟ , είναι τα ψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας και δείχνει ότι χτίζει μια ομάδα με παρόν και μέλλον , που μπορεί τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στην θέση που αρμόζει στην ιστορία του σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει χάσει τα τελευταία χρόνια.

Και αυτό είναι κάτι που κάθε υγιής φίλαθλος στην Ελλάδα επιθυμεί, όπως έγινε και με την ΑΕΚ που πλέον έχει αναγεννηθεί ενώ είχε πέσει πολύ χαμηλά , κάτι ανάλογο να γίνει και με τον ΠΑΟ.

Από ότι φαίνεται μάλιστα, έχει αρχίσει να γίνεται με ελληνικό στοιχείο , νέο αίμα, πάθος και ομόνοια στα αποδυτήρια. Τους συντελεστές για να κτιστεί κάτι πολύ καλό δηλαδή.  Μένει να αποδειχθεί αν έχει διάρκεια και συμπαραστάτες αυτό το σχέδιο για την δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση