HomeΚΡΗΤΗΞεκινά το 3o Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας

Ξεκινά το 3o Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας

Θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου.

Με μία σειρά εκδηλώσεων στην Ιεράπετρα και τις Τοπικές Κοινότητες που προβάλλουν την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό και τη μοναδική κρητική φιλοξενία, το 3ο Φεστιβάλ Τουρισμού ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Ιεράπετρας προάγοντας την τεράστια τουριστική δυναμική της περιοχής.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με το Διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και με την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Γη της Πονεμένης Παναγιάς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Τελωνείου Παχιάς Άμμου. Με ελεύθερη είσοδο.

Το ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει η Ελένη Βλάσση, καταγράφει τις μνήμες της τραγικής εποχής του ξεριζωμού, από τις χαμένες Πατρίδες της Μικράς Ασίας

Ακολουθεί την Τρίτη  4 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, εσπερίδα για τον βιοτουρισμό, με θέμα «Βιοτουρισμός –  Φύση, Οικονομία και Καινοτομία στην Ιεράπετρα». Η εσπερίδα θα γίνει στη συνεδριακή Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (18:00–21:00).

Η προσέγγιση του Βιοτουρισμού –ο τουρισμός που σέβεται τον βίο και το περιβάλλον– αποτελεί ένα καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης για την διαχείριση των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελεί μία σημαντική διάσταση για το μέλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος διαμέσου του βιοτουρισμού αναβαθμίζει το ίδιο το τουριστικό προϊόν και συμβάλλει στην διεύρυνση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων αξιοποίησης και προβολής του τουριστικού δυναμικού της περιφέρειας.

Η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (BIO) και ο Δήμος Ιεράπετρας, μέσα από καινοτόμες πρακτικές στον Βιοτουρισμό, στέλνουν κοινό μήνυμα για την διαφύλαξη των διαχρονικών αξιών του αγαθού του βίου και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Ακολουθεί σειρά εκδηλώσεων μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση