HomeHL-GreeceΕΛΤΑ: Στα βαθιά η διοίκηση με φόντο καταγγελίες για νέα υπεξαίρεση

ΕΛΤΑ: Στα βαθιά η διοίκηση με φόντο καταγγελίες για νέα υπεξαίρεση

Από τις ασφαλιστικές εισφορές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο χείλος της αβύσσου με τεράστια οικονομικά ανοίγματα, βρίσκονται τα ΕΛΤΑ, δυσχεραίνοντας το έργο της νέας διοίκησης, η οποία καλείται να νοικοκυρέψει ένα δαιδαλώδες Οργανισμό με 6.000 εργαζόμενους.

Μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων μηνών για παρακράτηση οφειλών καταναλωτών της ΔΕΗ συνολικού ύψους 57 εκ. ευρώ, χθες και νέα πληροφορία κάνει το γύρο της αγοράς, με τα ταχυδρομεία να εμφανίζονται να υπεξαίρεσαν αυτή την φορά, χρήματα από ασφαλιστικές εισφορές.

Την καταγγελία έκανε από την βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Αδριανός. Ο κ. Αδριανός επικαλέστηκε μαρτυρίες από εργάτες της Αργολίδας, λέγοντας ότι ενώ αγόραζαν εργόσημα από τα ΕΛΤΑ, δεν έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον για τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι.

Ο ΕΦΚΑ μάλιστα εμφανίζεται να καλεί τους θιγόμενους να καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ, τότε να γίνει ο συμψηφισμός.

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε χθες το newmoney.gr δήλωναν άγνοια για την καταγγελία και παρέμπεπαν στην νέα διορισμένη διοίκηση, από το Υπερταμείο υπό τους κύριους Πολυχρόνη Γριβέα (πρώην επικεφαλής του Αστέρα Βουλιαγμένης) και Ηλία Αθανασίου (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Enterprice Greece). Ωστόσο, επειδή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σύμφωνα με υπολογισμούς το μηνιαίο άνοιγμα των ΕΛΤΑ είναι πάνω από 2 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση με τους λογαριασμούς ρεύματος εκτιμάται ότι έχει στερήσει περισσότερο από το 30% των εσόδων από την ΔΕΗ καθώς πλέον οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί να εμπιστευτούν για τις πληρωμές τους, τα ταχυδρομεία.

Τις προηγούμενες μέρες στελέχη των ΕΛΤΑ πέρασαν το κατώφλι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στον απόηχο της αντιπαράθεσης με την ΔΕΗ. Κατά την ακρόαση, εκπρόσωποι της επιχείρησης δήλωσαν ότι η εταιρεία είναι συνεπής ως προς τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και επισήμαναν τις προσπάθειες για λογιστικό διαχωρισμό της ενέργειας από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ένα από τα θέματα που διερευνά η ΡΑΕ είναι εάν τα χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αξιοποιήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν τον τομέα της ενέργειας, στον οποίο τα ΕΛΤΑ κινούνται πολύ επιθετικά τους τελευταίους μήνες αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιό στους στην μέση τάση.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση