HomeHL-WorldΓερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2019;

Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2019;

Σήμερα την ασκεί ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο της Deutsche Welle, μιλά για μία μελλοντική υποψηφιότητα για κορυφαίο ευρωπαϊκό αξίωμα από την ίδια την καγκελάριο.

Όπως επισημαίνει «η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να σκεφτεί μήπως θα προσέφερε ακόμη μεγαλύτερη υπηρεσία στην Ευρώπη, θέτοντας η ίδια υποψηφιότητα για ένα από τα κορυφαία αξιώματα, το οποίο επίσης αναζητεί διάδοχο μέσα στο 2019. Πρόκειται για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία σήμερα ασκεί ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ. Εκεί η Μέρκελ θα μπορούσε να καταθέσει την εμπειρία της σε ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα. Και κυρίως θα εξασφάλιζε ένδοξη αποχώρηση από την καγκελαρία. Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναβρεθεί πολύ γρήγορα. Ίσως μάλιστα να είναι και η τελευταία».

«Ο Μάφρεντ Βέμπερ θα είναι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές» προεξοφλεί από την πλευρά του το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση. Σύμφωνα με το περιοδικό «η απόφαση θεωρείται βαρύνουσας σημασίας, γιατί η Μέρκελ θέλει να δει έναν Γερμανό στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά μετά από 50 και πλέον χρόνια. Το ΕΛΚ έχει καλές πιθανότητες να λάβει τις περισσότερες ψήφους στις προσεχείς ευρω-εκλογές. Και ως νικητής των εκλογών, ο υποψήφιος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας έχει καλές πιθανότητες να προταθεί από τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν και εν συνεχεία να εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση