HomeΚΡΗΤΗΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2018»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2018»

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν αφιερωμένο στην Οικοτεχνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χθες, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, έκλεισε τις πύλες της η Έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2018», στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης είχε σημαντική παρουσία τόσο ως συν-διοργανωτής, όσο και ως εκθέτης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν αφιερωμένο στην Οικοτεχνία, προβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, αυτή τη νέα δραστηριότητα του Αγροτικού Τομέα η οποία δίνει στους αγρότες μία νέα δυνατότητα αύξησης του εισοδήματός τους. Καθιερώνεται έτσι από φέτος ο θεματικός προσανατολισμός του περιπτέρου της Περιφέρειας στον «Αγροτικό Αύγουστο». Στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενημέρωναν το κοινό για τα οικοτεχνικά προϊόντα της περιοχής μας, κι έδιναν πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους προς ένταξη στο Πρόγραμμα της Οικοτεχνίας.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης παραβρέθηκαν στο περίπτερο οι ίδιοι οι οικοτέχνες κι έδωσαν στο κοινό πληροφορίες για την παραγωγή των προϊόντων τους ώστε να αποκτήσουν οι καταναλωτές οικειότητα με τα προϊόντα αυτά, τον τρόπο παραγωγής τους και τα συστατικά τους.

Παράλληλα με την παρουσία της στο εκθεσιακό περίπτερο, η Περιφέρεια Κρήτης οργάνωσε δύο εκδηλώσεις:

Μια Βραδιά Γευσιγνωσίας κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, την οποία ευχαριστεί θερμά η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρό της, κ. Κώστα Τσιβουράκη, ο οποίος μαζί με την οκταμελή ομάδα του εντυπωσίασε με τις δημιουργίες του.

Η άλλη σπουδαία εκδήλωση ήταν μουσική, με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της Κρητικής Μουσικής, κ. Βασίλη Σκουλά, ο οποίος διασκέδασε το κοινό και τους εκθέτες, κλείνοντας την έκθεση με τις πιο όμορφες νότες.

Τέλος, με την ευκαιρία αυτή, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θέλει επίσης να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις που προσέφεραν αφιλοκερδώς τα προϊόντα τους:

– Πνευματικάκης (τσικουδιά )
– Αφοί Μπαλαντίνου (τυροκομικά προϊόντα)
– Αφοί Χονδράκη (τυροκομικά προϊόντα)
– Βίγλης Θεόδωρος (μέλι εκ μέρους του Συλλόγου Μελισσοκόμων Χανίων)
– Ανθοκομικό Κέντρο Ξερογιαννάκης Νίκος

Διαφήμιση
Διαφήμιση