HomeHL-EconomyAegean: Βελτιωμένα μεγέθη και αύξηση της επιβατικής κίνησης στο εξάμηνο

Aegean: Βελτιωμένα μεγέθη και αύξηση της επιβατικής κίνησης στο εξάμηνο

Βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aύξηση κύκλου εργασιών και βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος με συρρίκνωση ζημιών παρουσίασε ο όμιλος Aegean το πρώτο εξάμηνο 2018.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Aegean εμφάνισε αύξηση 1% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε 455,7 εκατ. ευρώ και βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, το οποίο διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 13,8 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών ζημιών ύψους 20 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο Όμιλος πέτυχε ανάπτυξη δικτύου και προϊόντος, επενδύοντας σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το α’ εξάμηνο μετέφερε 5,9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 7%, με αύξηση της χωρητικότητας κατά 3% σε χιλιομετρικές θέσεις και 4% σε διαθέσιμες θέσεις.

Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 2,7 εκατ. επιβάτες, 5% περισσότεροι σε σχέση με το 2017. Στο δίκτυο εξωτερικού η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 8% σε 3,3 εκ. επιβάτες. H μέση πληρότητα πτήσεων αυξήθηκε σε 81,7% από 79,2%, απόρροια της αποτελεσματικής εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου.

Η αύξηση της κίνησης εξωτερικού προς/από την Αθήνα ανήλθε σε 13%, ενώ εντάχθηκαν και 11 νέοι προορισμοί εξωτερικού στο δίκτυο της πρωτεύουσας.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές το πρώτο εξάμηνο του 2018 ενισχύθηκαν σε 163,2 εκατ. ευρώ από 127,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017, με αποτέλεσμα τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 395,8 εκατ. ευρώ την 30.06.2018, αυξημένα κατά 58,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017, παρά και την εκταμίευση της πρώτης προκαταβολής ύψους 33,6 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με την υλοποίηση της συμφωνίας για την παραγγελία αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Airbus Α320neo.

Δημήτρης Γερογιάννης Διευθύνων Σύμβουλος

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Μετά από μία ιδιαίτερα θετική πορεία που σημειώθηκε το 2017, πετύχαμε περαιτέρω ενίσχυση της επιβατικής κίνησης και της μέσης πληρότητας πτήσεων, παρά την σημαντική αύξηση της χωρητικότητας από ανταγωνιστικές εταιρείες.

Ακολουθούμε για δεύτερη χρονιά λελογισμένο ρυθμό ανάπτυξης και συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών και του προϊόντος μας καθώς και στη βέλτιστη διαχείριση του αναπτυσσόμενου δικτύου μας. Ο τουρισμός στη χώρα μας εξακολουθεί να αναπτύσσεται, συμβάλλοντας στη δραστηριότητά μας, διατηρώντας όμως πάντα τον έντονα εποχικό χαρακτήρα του, που συνεπάγεται αδύναμους χειμερινούς μήνες.

Το τρέχον έτος, ξεκινήσαμε 11 νέα δρομολόγια από την Αθήνα, ενισχύοντας το δίκτυό μας, αλλά και τις επιλογές των επιβατών μας. Σημαντικό ορόσημο αποτέλεσε επίσης η απόφασή μας να επενδύσουμε σε αεροσκάφη νέας γενιάς της οικογένειας Airbus A320neo, επένδυση που στοχεύει σε περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και προσφέρει δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς.

Οι προοπτικές για την πορεία του τρίτου και σημαντικότερου τριμήνου που πάντα διαμορφώνει το ετήσιο αποτέλεσμα, διαφαίνονται θετικές, παρά την ένταση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Σημειώνεται ωστόσο ότι η τιμή του πετρελαίου παρουσιάζει σημαντική αύξηση, γεγονός που εν μέρει μόνο αφομοιώνεται από τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου του Ομίλου».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση