HomeHL-World21 χρόνια από το θάνατο της Νταϊάνας

21 χρόνια από το θάνατο της Νταϊάνας

Οι θεωρίες συνωμοσίας και η αγάπη του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 31 Αυγούστου του 1997 τραυματίζεται βαριά, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η 36χρονη Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, πρώην σύζυγος του Βρετανού Διαδόχου Πρίγκιπα Καρόλου και μητέρα των δύο Πριγκίπων, Χάρρυ και Ουίλιαμ. Η πριγκίπισσα θα καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου διαμετακομίστηκε. Δίπλα της, σκοτώνεται και ο γιος του μεγιστάνα επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, ο Αιγύπτιος Ντόντι αλ Φαγιέντ, με τον οποίο η πριγκίπισσα διατηρούσε ερωτική σχέση, καθώς και ο οδηγός της Μερσεντές, Ανρί Πολ, καθώς το όχημα, που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, προσκρούει στην 13 κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι.

Η είδηση του αιφνίδιου όσο και τραγικού θανάτου της κοσμαγάπητης Νταϊάνα βυθίζει στο πένθος όχι μόνο την Βρετανία, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που ουδεμία σχέση έχουν με τη βρετανική κοινωνία και τους θεσμούς της, ούτε καν με την πάλαι ποτέ Βρετανική Αυτοκρατορία. Αμέσως, η παγκόσμια θλίψη, για τον αδόκητο χαμό μιας νέας κοπέλας που κατόρθωσε να διατηρήσει την ανθρωπιά της ακόμα και μέσα στις Συμπληγάδες της Βρετανικής Βασιλικής Αυλής, δίνει τη θέση της σε θεωρίες συνωμοσίας.

Άπειρες από δαύτες: οι παπαράτσι φταίνε, οι σκανδαλοθήρες φωτορεπόρτερ, που κυνηγούσαν τη Μερσεντές με τη Νταϊάνα για κλέψουν ένα αμαρτωλό πριγκιπικό ενσταντανέ. Όχι, λένε άλλοι: το Παλάτι φταίει. Η Βασίλισσα οργάνωσε τη δολοφονία της πρώην νύφης της, που ντρόπιαζε τους Άγγλους γαλαζοαίματους διατηρώντας σχέση με ένα Αιγύπτιο… Με αυτή την εκδοχή συμφωνεί και ο πατέρας του Ντόντι, ο οποίος δήλωσε πως το δυστύχημα ήταν στημένο από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, τη Μ16, κατόπιν εντολής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ με βεβαιότητα εάν ισχύει κάτι από όλα αυτά.

Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι το μοιραίο αυτοκίνητο, η Μερσεντές, δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση, καθώς είχε τρακάρει και άλλες φορές στο παρελθόν, και επισκευάστηκε αν και κάποιοι έλεγαν πως έπρεπε να πάει για παλιοσίδερα, ενώ σίγουρο είναι επίσης πως ο οδηγός, ο Ανρί Πολ, επέδειξε «βαριά αμέλεια», όπως είχε δηλώσει Γάλλος δικαστής, μιας οδηγούσε με 190 χλμ την ώρα μέσα σε ένα τούνελ, ενώ ήταν μεθυσμένος και είχε πάρει αντικαταθλιπτικά, ενώ η Νταϊάνα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας…

Όπως και να ’χει, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες του θανατου της, η Νταϊάνα σίγουρα κατόρθωσε να κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη όλου του κόσμου, με τον αυθορμητισμό, την ειλικρίνεια και την καλοσύνη της, κάτι που κανείς εστεμμένος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν έχει καταφέρει. Επίσης, το παγκόσμιο κοινό φαίνεται πως είδε σ’ αυτή την όμορφη, ψηλή, ξανθή κοπέλα να ενσαρκώνεται ο μύθος της Σταχτοπούτας. Όμως, τα παραμύθια συνήθως έχουν καλό τέλος…
news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση