HomeHL-SportsΣτους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, 1-1 με την Μπέρνλι

Στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, 1-1 με την Μπέρνλι

Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League αποκλείοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ομάδα από την Αγγλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν έπιασαν καλή απόδοση, στάθηκαν τυχεροί, καθώς οι «κλάρετς» απώλεσαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το σκορ άνοιξε στο 83’ ο Ποντένσε, ενώ τρία λεπτά μετά ισοφάρισε ο Βίντρα. Την αναμέτρηση παρακολούθησε από τις εξέδρες ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Μπέρνλι μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι θα διεκδικήσει τη μεγάλη ανατροπή. Οι Άγγλοι είχαν τον πλήρη έλεγχο και δημιουργούσαν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του εξαιρετικού Γιαννιώτη.

Στο 23′ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη φάση όταν ο ΜακΝίλ έκλεψε την μπάλα από τον Ελαμπντελαουί και έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Βόουκς δεν κατάφερε με το κεφάλι να την στείλει στα δίχτυα.

Στη σωρεία ευκαιριών της Μπέρνλι είναι αξιοσημείωτη και η φάση του 44′ όταν ο Βόουκς με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την Μπέρνλι να πιέζει και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Στο 48′ το πλασέ του Βόουκς σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 82′ ο Βίντρα σε κενή εστία μετά από διώξιμο του Γιαννιώτη κατάφερε και έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ και έτσι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει πως όταν μια ομάδα χάνει ευκαιρίες σκοράρει ο αντίπαλός της, επαληθεύτηκε!

Ο Ολυμπιακός στο 83′ σκόραρε με εκπληκτική ενέργεια του Ποντένσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίντρα σε μία φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή του Γιαννιώτη έκανε το 1-1. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.

Γκολ: 83′ Ποντένσε (Ολυμπιακός), 86′ Βίντρα (Μπέρνλι)

Κίτρινες κάρτες: Μπαρνς, Γουέστγουντ, Μπάρντσλεϊ, Μι – Τσιμίκας, Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης
Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Μι, Λονγκ, Τέιλορ, ΜακΝίλ (75′ Γουντ), Γουέστγουντ, Χέντρικ, Λένον (75′ Κορκ), Βόουκς, Μπαρνς (65′ Βίντρα).
 
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μιράντα, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Ποντένσε (90’+4′ Σισέ), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (72′ Χασάν).
Διαφήμιση
Διαφήμιση