HomeΕΛΛΑΔΑΟ Πολάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ που απουσίαζε τη «μαύρη Δευτέρα»

Ο Πολάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ που απουσίαζε τη «μαύρη Δευτέρα»

Σε ανακοίνωση του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου του ΕΚΑΒ υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης του επικεφαλής του ΕΚΑΒ.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Πολάκης συνεχίζει να μη «βλέπει» οποιαδήποτε συσχέτιση ανάμεσα στην αποχώρηση αυτή και την απουσία του επικεφαλής του ΕΚΑΒ τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου και της εβδομάδας που ακολούθησε, μια απουσία που καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους του Κέντρου και προκάλεσε αίσθηση σε όλους όσοι συμμετείχαν σε συσκέψεις το μοιραίο βράδυ αλλά και στη συνέχεια.

Άλλωστε ο κ. Πολάκης δεν είχε «δει» ούτε τότε την απουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ – όπως και του αντιπροέδρου που είχε εμφανιστεί στο επιχειρησιακό κέντρο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 24 Ιουλίου- καθώς με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebok

Κυριευμένος από θλίψη, θυμό και πείσμα, όπως γλαφυρά περιέγραφε την Τετάρτη 25 Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δεν είχε, πιθανόν, τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία -ούτε και πάνω από τα αποκαΐδια- να δει ότι το όποιο επιχειρησιακό σχέδιο υλοποιήθηκε επειδή βρέθηκαν άνθρωποι-κλειδιά με μεγάλη πείρα -πέρα και πάνω από κυβερνήσεις- στο σωστό σημείο τη σωστή ώρα και πήραν τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία κυριολεκτικά επάνω τους.

Στην ανακοίνωσή που εκδόθηκε αναφέρεται ότι ο κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος παραιτήθηκε «για αυστηρά προσωπικούς λόγους όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν». Και συνεχίζει η ανακοίνωση πως «Παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών».

Διευκρινίζεται δε πως χρέη Προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν Αντιπρόεδρος του φορέα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση