HomeΚΡΗΤΗΣτον ΟΓΑ Ηρακλείου ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Στον ΟΓΑ Ηρακλείου ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Στο επίκεντρο της συνάντησης τα προβλήματα της υπηρεσίας και των ασφαλισμένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΟΓΑ Ηρακλείου, κ. Κυνηγάρη, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και οι ασφαλισμένοι, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή.

Όσον αφορά τους εργάτες γης, για του οποίους καταβάλλεται εργόσημο και ασφαλιστική εισφορά, εδώ και ενάμιση χρόνο εκκρεμεί η δυνατότητα συμψηφισμού τους λόγω έλλειψης πλαισίου υπολογισμού.

Παρομοίως, και για τους συνταξιούχους γεωργούς που έχουν γεννηθεί μέχρι το 1951, δεν υπάρχει δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους για τον ίδιο λόγο. Όσον αφορά και τις τροποποιητικές αποφάσεις, ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει διαδικασία λόγω μηχανογράφησης και ως εκ τούτου έχουν σταματήσει και οι επιστροφές ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 31/12/2016.

Τέλος, συζήτησαν το πρόβλημα που προκύπτει από το όριο παρακράτησης οφειλών, βάσει του ν. 4143/13, και την ανάγκη να αυξηθεί το όριο πέραν των 4.000 ευρώ, ώστε να ξεπαγώσουν χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση