HomeHL-SportsΣυνεχίζει στο Europa League ο ΠΑΟΚ, 4-1 η Μπενφίκα στην Τούμπα

Συνεχίζει στο Europa League ο ΠΑΟΚ, 4-1 η Μπενφίκα στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Μπενφίκα στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς στη Λισαβόνα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, προηγήθηκε στο 13’ με τον Πρίγιοβιτς, ωστόσο οι Πορτογάλοι απάντησαν στη συνέχεια με τους Ζαρντέλ (20′), Σάλβιο (26′ πεν., 50′ πεν.) και Πίτσι (39′), παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση.
Από τον 76’ ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λέο Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

To όνειρο της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League έσβησε για την ελληνική ομάδα. Μέσα σε 19 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, από το 20′ ως το 39,’ η Μπενφίκα έδειξε τη δυναμική της, υπερνίκησε τον ενθουσιασμό και την δίψα των Θεσσαλονικέων και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους.

Έτσι η απόπειρα του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης, να φτάσει στους ομίλους του Champions League… κρέμασε εξ αιτίας των λαθών, που τα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η πορτογαλική ομάδα.

Μόλις στο 4′ σουτ του Λημνιού έφυγε άουτ από πολύ καλή θέση, όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει. Αυτό έγινε στο 13′ και η Τούμπα πήρε φωτιά! Ο Μαουρίτσιο τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος μέσα από την μικρή περιοχή απλά πλάσαρε στην εστία του Βλαχοδήμου για να κάνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Όμως γρήγορα οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν. Στο 20′ ο Ζαρντέλ πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Λίγα λεπτά μετά, από λανθασμένο γύρισμα του Μάτος και δεύτερο λάθος του Πασχαλάκη, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ανέτρεψε τον Σέρβι και το πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός ρέφερι μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο δίνοντας προβάδισμα στην Μπενφίκα με 2-1 στο 26′.

Στο 35′ μια καλή και εξ επαφής κεφαλιά του Μάτος ανάγκασε τον Βλαχοδήμο στην σωτήρια απόκρουση για να διαφυλάξει το 2-1 κι ενώ η Μπενφίκα εκμεταλλευόμενη λάθη του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή δημιουργούσε νέους κινδύνους στην εστία του Πασχαλάκη. Στο 39′ ήρθε ακόμα ένα χτύπημα σε βάρος του «Δικεφάλου του Βορρά». Η γρήγορη συνεργασία των επιθετικών της Μπενφίκα έφερε σε θέση βολής τον Πίτσι, που με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του ΠΑΟΚ δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην πορτογαλική ομάδα με το 3-1.

Το σκορ αυτό και η ραγδαία έκταση που πήρε, έκαμψαν την ψυχολογία του ΠΑΟΚ που με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήρε την πικρή γεύση ενός ακόμα τέρματος, από τον Εντουάρντο Σάλβιο στο 49′, πάλι με πέναλτι, για να γίνει το 4-1. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Βαρέλα, ανατρέποντας τον Ζαρντέλ. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων ατόνησε, ενώ ο ΠΑΟΚ στο 76′ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, αφού στο λεπτό αυτό ο Λέο Μάτος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε από τον αγώνα με κόκκινη.

Στο 86′ ο ΠΑΟΚ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Πέλκα και Σάκχοφ, που δεν θα άλλαζε κάτι περισσότερο σε ότι αφορά την πρόκριση.

Γκολ: 13′ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), 20′ Ζαρντέλ (Μπενφίκα), 26′ πεν. Σάλβιο (Μπενφίκα), 39′ Πίτσι (Μπενφίκα), 50′ πεν. Σάλβιο (Μπενφίκα)

Κίτρινες κάρτες: Μάτος, Μαουρίτσιο, Βαρέλα, Πέλκας, Σάκχοφ – Αντρέ Αλμέιδα, Ζαρντέλ


Κόκκινες κάρτες: 
76′ Μάτος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): 
Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46′ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (75′ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Σάλβιο (63′ Σεμέδο), Σέρβι, Πίτσι (75′ Ζίφκοβιτς), Σεφέροβιτς (85′ Ζοάο Φέλιξ).
Διαφήμιση
Διαφήμιση