HomeΚΟΣΜΟΣΛαβρόφ: Απόστημα οι αντάρτες της Ιντλίμπ στη Συρία

Λαβρόφ: Απόστημα οι αντάρτες της Ιντλίμπ στη Συρία

Επικρίσεις κατά των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα της Συρίας και συγκεκριμένα στην επαρχία Ιντλίμπ επέκρινε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι απρόθυμες να εκδιωχθούν από την επαρχία οι αντάρτες, οι οποίοι όπως είπε είναι ένα «απόστημα» που πρέπει να εξαλειφθεί.

Τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έκανε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε παράλληλα ότι «είναι αναγκαίο επειγόντως να διαχωριστούν οι κανονικοί ένοπλοι της αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες και ταυτόχρονα να προετοιμασθεί μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ ώστε οι κίνδυνοι για τους αμάχους να είναι ελάχιστοι» .Στο θέμα αυτό είπε ότι υπάρχει πλήρης πολιτική σύμπνοια μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την στάση τους στη Συρία, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θέτουν ως στόχο τις ανατροπές καθεστώτων που δεν τους αρέσουν υπεράνω της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Για πολλοστή φορά οι ΗΠΑ, με τις πιο διαφορετικές κυβερνήσεις, θέτουν ως στόχο την ανατροπή καθεστώτων τα οποία δεν τους είναι αρεστά υπεράνω των κοινών στόχων εκρίζωσης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αυτό έγινε στο Ιράκ, αυτό έγινε στην Λιβύη, το ίδιο προσπαθούν να κάνουν στη Συρία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι επιχείρησαν να τον κάνουν στη Συρία, αλλά δεν τους βγήκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «παρόμοια μονομερή, γεωπολιτικά παιγνίδια, είναι αντιπαραγωγικά».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση