HomeΚΡΗΤΗB.Κεγκέρογλου: «Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού»

B.Κεγκέρογλου: «Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού»

Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων,ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ζητούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα στη φιλοξενία παιδιών στις δομές προσχολικής αγωγής για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Πολλές χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα φαίνεται να μένουν εκτός του Προγράμματος ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και των ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Συγκεκριμένα από τις 160 περίπου χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν και τις 140 χιλιάδες που κρίθηκαν ως έγκυρες, μόνο 93 χιλιάδες παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Οι 47 χιλιάδες οικογένειες, αυτές που κατά τεκμήριο αδυνατούν να καταβάλουν τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ή δεν βρίσκουν θέση σε αυτούς θα βρεθούν σε σοβαρό αδιέξοδο. Με την οικονομική κρίση να πλήττει δε όλο και περισσότερες οικογένειες, το κόστος ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού, είναι για πολλούς απαγορευτικό. Και όλα αυτά, ενώ μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν μπόρεσε καν να υποβάλλει σχετική αίτηση, καθώς αποκλείονταν από τα κριτήρια του Προγράμματος.
Κύριοι Υπουργοί, με το σύστημα όπως το τροποποιήσατε εδώ και 3 χρόνια, έχετε καταστήσει τους γονείς όμηρους των αλλότριων κριτηρίων επιλογής των ιδιωτικών σταθμών, δίνοντας voucher που δεν αντιστοιχίζονται σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς.
Επίσης η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή η οποία «εφαρμόζεται» σε 184 Δήμους απαιτεί υποδομές , χρηματοδότησή και μόνιμους διορισμούς.
Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί :
1. Πώς σκοπεύει το Υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει τη διαδικασία για τις συμπληρωματικές θέσεις από τα κενά που υπάρχουν;
2. Πώς σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τους παιδικούς σταθμούς της χώρας;
3. Ποιά συγκεκριμένα μέτρα θα λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των δομών της προσχολικής αγωγής ;
4. Τι μέριμνα θα λάβετε για τους εργαζόμενους των παιδικών και βρεφικών σταθμών ώστε να μην χάσει κανείς την δουλειά του;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση