HomeHL-PsilaΗ περιπέτεια του «Ελευθερίου Βενιζέλου» άλλαξε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Η περιπέτεια του «Ελευθερίου Βενιζέλου» άλλαξε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Με καθυστέρηση θα φθάσουν στον προορισμό τους εμπορεύματα και αλληλογραφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν ηθική αλλά και ναυτική τους υποχρέωση και το έπραξαν. Το αντίθετο μάλιστα θα ήταν κατακριτέο, από τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο. Ο λόγος για τα πλοία των γραμμών της Κρήτης, οι καπετάνιοι των οποίων μόλις ενημερώθηκαν για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ με το ξέσπασμα της φωτιάς σε ένα από τα γκαράζ του, άλλαξαν αμέσως ρότα σπεύδοντας να συνδράμουν με όποιο μέσο μπορούσαν.

Η κυριότερη συνδρομή που θα μπορούσαν να παράσχουν ήταν στην περίπτωση της άμεσης εν πλω εκκένωσης του πλοίου – η οποία τελικά δεν χρειάστηκε μολονότι το πλήρωμα ήταν προετοιμασμένο και γι’ αυτό το ενδεχόμενο – ήταν να επιβιβάσουν τους επιβάτες και να τους οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι.

Η πολύωρη περιπέτεια των εκατοντάδων επιβατών έληξε χωρίς τραυματισμούς και πανικό, ωστόσο προκάλεσε «παράπλευρες συνέπειες» αφού τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς – λιμάνια Κρήτης βγήκαν εκτός αρχικού προγραμματισμού.

Έτσι, έχει καθυστερήσει η άφιξη στο νησί εμπορευμάτων και αλληλογραφίας που προωθούν εταιρείες κούριερ. Βεβαίως, αυτό που προέχει επιτακτικά στις περιπτώσεις αυτές είναι η συνδρομή στον συνάνθρωπο …

Διαφήμιση
Διαφήμιση