HomeΚΡΗΤΗΤα καλλιστεία δεν θα γίνουν στη Χερσόνησο

Τα καλλιστεία δεν θα γίνουν στη Χερσόνησο

Αποσύρθηκε η σχετική πρόταση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος αντιδράσεων αλλά και προβληματισμών προκάλεσε στον Δήμο Χερσονήσου η πρότασης συμμετοχής στη διοργάνωση ρωσικών καλλιστείων για τη «Miss Tourism 2018» με το επιχείρημα της τουριστικής προβολής του τόπου.

Εν τέλει, μετά από αντιδράσεις που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεδομένου ότι μία τέτοια διοργάνωση αντίκειται στις διατάξεις της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες» την οποία έχει συνυπογράψει ο δήμος Χερσονήσου, η σχετική πρόταση αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη.

Στο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον», στην οποία επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είναι πλέον σαφής η έλλειψη οράματος, προσανατολισμού και στόχων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου τόσο για τη λεγόμενη τουριστική προβολή του τόπου  όσο και σε σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Πολλάκις βλέπουμε τη Δημοτική Αρχή, δήθεν, να ανησυχεί και να διαμαρτύρεται για την στρεβλή ανάπτυξη, την αλλοιωμένη περιβαλλοντική, πολιτιστική και πολιτισμική φυσιογνωμία της περιοχής. Να παίρνει αποστάσεις από εικόνες και γεγονότα που δεν αρμόζουν στον τόπο. Παράλληλα όμως τη βλέπουμε να αποδέχεται, να υιοθετεί και να υποδέχεται δράσεις και εκδηλώσεις που δραματικά απέχουν από τον ως άνω προσανατολισμό.

Πρόσφατο παράδειγμα η εισήγηση του αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης για τη συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στα καλλιστεία «RUSSIAN MISS TOURISM 2018», με στόχο, όπως ισχυρίζεται, την τουριστική προβολή του τόπου.

Δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τις ταλαντεύσεις της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου, ανάμεσα σε σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η πρόσφατη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μαλίων και σε διαγωνισμούς καλλιστείων.

Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τους πειραματισμούς της τοπικής πολιτικής μας εξουσίας με ζητήματα ισότητας των φύλων και με υποχρεώσεις που έχουμε, ως Δήμος, αναλάβει και αφορούν τις έμφυλες διακρίσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου έχει συνυπογράψει την “Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες” όπου ρητά ανέλαβε την υποχρέωση να συμβάλλει στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων.

Ο τόπος μας έχει υποδομές αλλά κι ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Μια τεράστια πολιτιστική, πολιτισμική και περιβαλλοντική κληρονομιά που μπορεί να αναδειχτούν σε ουσιαστικό στοιχείο της προβολής του, σε ένα προϊόν περαιτέρω δυναμικής ανάπτυξης του τουρισμού και της οικονομίας. Τούτα οφείλει να αναδείξει, να εδραιώσει, να προτείνει. Σε αυτό το στόχο οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή, να είμαστε, αταλάντευτα, προσανατολισμένοι!

Χαιρόμαστε που εντέλλει ο Δήμαρχος Χερσονήσου οδηγήθηκε στην απόφαση να αποσύρει το θέμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι έχει άγνοια των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας που συνυπέγραψε προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα, τελεσίδικα, έληξε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα διαφυλαχθούν ως “κόρη οφθαλμού” όσες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει και μας καταγράφουν ως μια κοινωνία ευαίσθητη και δημοκρατική».

Διαφήμιση
Διαφήμιση