HomeHL-SportsΣτους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ

Στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ

Αγχώθηκε και έκανε τα εύκολα δύσκολα η Ένωση κόντρα στη Βίντι (1-1), αλλά πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και τώρα μπορεί να πανηγυρίζει όσο θέλει! Η ΑΕΚ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Βίντι το βράδυ της Τρίτης  στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας 2-1 του πρώτου αγώνα πέτυχε τον πρώτο φετινό της στόχο, να επιστρέψει δηλαδή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 12 ολόκληρα χρόνια.

Οι πρωταθλητές, πάντως, φρόντισαν να κάνουν μόνοι τους τη ζωή τους δύσκολη, αφού χαλάρωσαν μετά το γκολ του Μάνταλου στις αρχές της επανάληψης και παραλίγο να το πληρώσουν ακριβά, καθώς οι Ούγγροι ισοφάρισαν και μέχρι το φινάλε κυνηγούσαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 80′, μάλιστα, αποβλήθηκε ορθά ο Λόπες, που χτύπησε αντίπαλό του με το κεφάλι μπροστά στα μάτια του διαιτητή (!), για να μπει χωρίς λόγο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σε μεγάλη περιπέτεια.

Αποβολή προέκυψε μετά το τέλος του ματς και για τον Λιβάγια, που μπλέχθηκε σε σύρραξη με τον Λάζοβιτς, αλλά για την ώρα βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται πανευτυχείς.

Μια ΑΕΚ, φυσικά, που έχει πληγωθεί πολύ από τους τραυματισμούς και όταν θα είναι πλήρης σίγουρα θα δείξει και πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, περιμένοντας και μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Μάνταλος έκανε σπουδαία εμφάνιση, ενώ καταλυτικός ήταν και ο Μπάρκας, όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει με τις αποκρούσεις του, με τον Νεγκό να είναι ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων.

Καλύτερη στη βροχή…

Ένωση είχε τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Κόβατσικ, αλλά και δίχως να απειλείται η ίδια.

Αυτό που χαρακτήρισε βέβαια το ματς στο πρώτο του μισό ήταν η δυνατή βροχή που ξέσπασε γύρω στο 20′ και μοιραία οι προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων δυσκόλεψαν ιδιαίτερα.

Ο Μπάρκας στο 30′ έδειξε τα αντανακλαστικά του σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Λάζοβιτς, στη μοναδική φάση που οι Ούγγροι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ενώ από πλευράς πρωταθλητών ο Λιβάγια ήταν αυτός που στο 45′ λίγο έλειψε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο σουτ που έκανε λίγο έξω από την περιοχή.

Το έκανε μόνη της δύσκολο…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές, με τον Λόπες να σπρώχνεται στο 47′ από τον Φιόλα εντός περιοχής, το πέναλτι να καταλογίζεται και τον Μάνταλο ένα λεπτό αργότερα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, δίνοντας το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών της ΑΕΚ.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 57′ ο Νεγκό δεν συγχώρησε το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, πλασάροντας εύστοχα τον Μπάρκα για το 1-1.

Η Βίντι, λοιπόν, αναθάρρησε, Νεγκό και Σέποβιτς έχασαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, ενώ στο 80′ πήρε και το αριθμητικό πλεονέκτημα ύστερα από την αποβολή του Λόπες.

Εντέλει, οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους, έπαιξαν και με το χρόνο, ενώ στο φινάλε ο Σέποβιτς αστόχησε από καλή θέση και έστω και με πολύ άγχος ο στόχος επετεύχθη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμαζ Λίτσκιεβιτς.

Κίτρινες: 7′ Νικόλοφ, 42′ Χάτζιτς, 47′ Φιόλα.

Κόκκινες80′ Λόπες, Λιβάγια (μετά τη λήξη)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λόπες, Μάνταλος (90′ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λιβάγια (84′ Άλεφ).

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Χάτζιτς, Κόβατς, Νεγκό, Σέποβιτς, Λάζοβιτς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση