HomeHL-Greece«Ο συγκυβερνήτης έψαχνε τον συνάδελφό του στα συντρίμμια»

«Ο συγκυβερνήτης έψαχνε τον συνάδελφό του στα συντρίμμια»

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου της περιοχής όπου έπεσε το αεροσκάφος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγική κατάληξη είχε η ειδική άσκηση με το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας για τους δύο επιβαίνοντες σε αυτό, καθώς ο ένας έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. Στα 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψή του, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης να διασωθεί, κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του Τ-2 Buckeye.

Η μαρτυρία ανθρώπου που βρέθηκε στην περιοχή σχετικά με την αναζήτηση του συγκυβερνήτη για τον συνάδελφό του συγκλονίζει. Όπως δήλωσε στην κάμερα της ιστοσελίδας arcadiaportal.gr, «όταν τον ξεκρέμασαν από ένα δέντρο, όπου είχε κολλήσει με το αλεξίπτωτο, κατέβηκε αμέσως και πήγε προς το σημείο που βρίσκεται το σκάφος. Προφανώς ειδοποίησε την Υπηρεσία του, η οποία σίγουρα είχε ειδοποιηθεί και από κατοίκους της περιοχής και την Πυροσβεστική που έφτασαν στο σημείο».

Ένας άλλος κάτοικος, ανέφερε: «Κατεβήκαμε άμεσα στον χώρο που έγινε το συμβάν. Είχαν ήδη πάει άλλα άτομα και βρήκαν τον συγκυβερνήτη. Είχαν πάρει φωτιά τα συντρίμμια, αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε. Κινητοποιηθήκαμε όλοι…». ενώ για τον συγκυβερνήτη, είπε: «Όπως τον είδαμε, ήταν καλή η κατάστασή του. Τρομοκρατημένος βέβαια…».

Δείτε τα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ya9iV2Sw82Q

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Jw2dmeyIe-Y

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση