HomeΕΛΛΑΔΑΠρο των πυλών ο ανασχηματισμός

Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

Τα ονόματα, οι «καραμπόλες» και οι αμετακίνητοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» και τα υπουργικά κοστούμια περιμένουν… κολλαριστά στις κρεμάστρες τους νέους τους ιδιοκτήτες. Θέμα λεπτών είναι πλέον και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Μετά και τη χθεσινή εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε και τα τελευταία κομματια του παζλ. Η ονοματολογία των τελευταίων ωρών θέλει τον μέχρι πρότινος γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Ρήγα, να αναλαμβάνει κορυφαίο χαρτοφυλάκιο, κάθώς το ονομά του συνδέεται με το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη, με υφυπουργό την Κατερίνα Παπακώστα.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Πάνος Ρήγας. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Μιχάλης Καλογήρου. Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού η Μυρσίνη Ζορμπά. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Φώτης Κουβέλης. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σταύρος Αραχωβίτης. Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιώργος Δημαράς. Στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πάει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν κάποιες ιδέες του πρωθυπουργού για τη μετακίνησή του σε άλλο πόστο. Δεν έγινε γνωστό τι εξέλιξη είχαν οι συζητήσεις αυτές.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Κοτζιά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πάνο Καμμένο να παραμένουν αμετακίνητοι.

Σταθερός και στο υπουργείο Οικονομίας εμφανίζεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Τέλος, δεδομένη θεωρείται η είσοδος στο υπουργικό συμβούλιο νέων σε ηλικία στελεχών, αλλά και η αναβάθμιση ορισμένων υφυπουργών και διευθυντών υπουργείων σε υπουργικές θέσεις. Η Ράνια Σβίγκου ελπίζει σε είσοδο στην κυβέρνηση, ενώ θα δούμε νέα ονόματα, που ανήκουν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση