HomeΕΛΛΑΔΑΕκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.: Σε μυστικό χώρο κρατούνται οι δύο Τούρκοι κομάντο

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.: Σε μυστικό χώρο κρατούνται οι δύο Τούρκοι κομάντο

Φέρονται να βρίσκονται υπό προστασία μετά από δικό τους αίτημα,

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι δύο Τούρκοι κομάντο, οι οποίοι κατέφθασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, φέρονται να βρίσκονται υπό προστασία μετά από δικό τους αίτημα, παρότι είχαν το δικαίωμα αποφυλάκισης. Υπό εξέταση είναι το αίτημα ασύλου, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δικαίωμα αποφυλάκισης είχαν οι δύο Τούρκοι κομάντο που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά παραμένουν υπό προστασία, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχαν υποβάλει, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε ότι η μέγιστη περίοδος κράτησης των 18 μηνών για τους Τούρκους κομάντο συμπληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πως εστάλησαν κανονικά τα έγγραφα για την αποφυλάκισή τους. Καθώς όμως οι δύο Τούρκοι κομάντο είχαν υποβάλει αίτημα προστασίας, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, που παραμένει μυστικός.

Ο κ. Χρονόπουλος πρόσθεσε ότι παραμένει υπό εξέταση το αίτημα ασύλου που οι δύο κομάντο είχαν υποβάλει.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Τούρκοι κομάντο παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας τον Φεβρουάριο του 2017 και κατέθεσαν αίτημα χορήγησης ασύλου. Η υπόθεσή τους δε σχετίζεται με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η δικηγόρος τους, Σταυρούλα Τομάρα, κατήγγειλε ότι οι δύο κομάντο αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου, αφήνοντας υπόνοιες περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Πηγή: sputniknews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση