HomeΣΠΟΡ«Έφυγε» ο χρυσός Ολυμπιονίκης Οδυσσέας Εσκιτζόγλου

«Έφυγε» ο χρυσός Ολυμπιονίκης Οδυσσέας Εσκιτζόγλου

Είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 1960 στη Ρώμη στην ιστιοπλοΐα, μαζί με το διάδοχο του θρόνου, Κωνσταντίνο, και τον Γιώργο Ζαΐμη, «έφυγε» από τη ζωή στα 86 του την Κυριακή το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

« Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη λύπη της ανακοινώνει ότι ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, κάνοντας πιο ‘φτωχή’ την Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια της Ελλάδας.

Ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 με το σκάφος ‘Νηρεύς’ στην κατηγορία Dragon, με τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Ποιος ήταν ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου
Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 3 Μαΐου 1932 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1956, σε αγώνες με σκάφη τύπου “Lightning” ως αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά και Μεσογειονίκης, ενώ είχε πετύχει και πολλές ακόμα σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Πήρε μέρος και σε ακόμα δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 στο Τόκιο, όταν κατετάγη στην όγδοη θέση με τον Θέμη Μαγουλά και τον Γιώργο Ζαΐμη, αλλά και το 1968 στο Μεξικό, όταν έφτασε στη 15η θέση με τον Αναστάσιο Βογιατζή και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, αλλά και όλα τα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του σπουδαίου Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, αλλά και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 13.00 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση