HomeHL-WorldΤα κίνητρα του δράστη στην επίθεση στη Φλόριντα ερευνά η Αστυνομία

Τα κίνητρα του δράστη στην επίθεση στη Φλόριντα ερευνά η Αστυνομία

Ο 24χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο και για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, η Φλόριντα συνταράσσεται από ακόμα ένα περιστατικό βίας, με δύο νεκρούς- τρεις μαζί με τον δράστη- και δεκατρείς τραυματίες.

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κατζ από την Βαλτιμόρη, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο οποίος άνοιξε πυρ στη διάρκεια τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών στο Τζάκσονβιλ και αυτοκτόνησε στη συνέχεια, ήταν ένας δυσαρεστημένος παίκτης του τουρνουά, ο οποίος είχε θυμώσει επειδή έχασε. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν γνώριζε τα θύματά του.

Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρά του, ενώ τα θύματά του ήταν δύο διαγωνιζόμενοι στο τουρνούα, οι Έλι Κλέιτον και Τέιλορ Ρόμπερτσον, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο του σερίφη της Τζάκσονβιλ ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και ότι τουλάχιστον άλλοι 2 τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον τόπο της τραγωδίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Κατζ αυτοκτόνησε και ότι η σορός του βρέθηκε κοντά σε αυτές των δύο ανθρώπων που είχε προηγουμένως σκοτώσει στο «The Landing», δημοφιλές εμπορικό κέντρο και χώρο εστίασης της Τζάκσονβιλ.

Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI έσπευσαν στο σπίτι του Κατζ στη νότια Βαλτιμόρη αργά χθες το βράδυ ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο στον οποίο γινόταν το τουρνουά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επίθεση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού τουρνουά του βιντεοπαιχνιδιού Madden 19. Οι νικητές του διαγωνισμού θα πάνε στον τελικό που θα γίνει στο Λας Βέγκας και θα διαγωνιστούν για έπαθλο 165.000 δολαρίων.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ για τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα για την οπλοκατοχή. Η συζήτηση πυροδοτήθηκε μετά το μακελειό τον Φεβρουάριο και πάλι στην Φλόριντα, σε σχολείο της Πάρκλαντ με 17 νεκρούς. Δύο χρόνια νωρίτερα, άλλοι 49 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά οπλισμένου άνδρα σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε και παρακολουθεί την κατάσταση στο Τζάκσονβιλ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όταν ο δράστης της επίθεσης στην Τζάκσονβιλ άρχισε να πυροβολεί τα θύματά του ο διαγωνισμός του βιντεοπαιχνιδιού μεταδιδόταν απευθείας μέσω Ίντερνετ. Σε βίντεο, που κυκλοφόρησαν στα social media  διακρίνονται οι παίκτες που αντιδρούν στους πυροβολισμούς και ακούγονται φωνές, προτού σταματήσει η μετάδοση.

Αντιδρώντας στην είδηση για την επίθεση η εταιρεία Electronic Arts Inc, δημιουργός του Madden 19, ενημέρωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για την συγκέντρωση στοιχείων.

«Η τραγική κατάσταση που δημιουργήθηκε χθες στο Τζάκσονβιλ συνιστά μια αδίστακτη πράξη βίας που καταδικάζουμε απερίφραστα» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters. «Τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αυτών των οποίων αφαιρέθηκαν οι ζωές και αυτών που τραυματίστηκαν».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση