Την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε και πάλι σήμερα ο 48χρονος πατροκτόνος, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη, δεν δίστασε να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι τον ίδιο του τον πατέρα.

Ο τοξικομανής γιος και κατ’ ομολογία δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στην Ανακρίτρια, διαδικασία η οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 48χρονος κατά τη μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο εμφανίστηκε αμετανόητος. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους απάντησε κυνικά πως δεν μετάνιωσε για την πράξη του.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ φερόμενου ως δράστη και θύματος είχε υπάρξει την περασμένη Τετάρτη έντονος διαπληκτισμός που είχε καταλήξει στον ξυλοδαρμό του υπερήλικα πατέρα του 48χρονου. Αφορμή του βίαιου καυγά ήταν οι εξαρτήσεις του γιου, και η άρνηση του άτυχου γέροντα να του δώσει χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του. Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, το 80χρονο θύμα κατήγγειλε στους αστυνομικούς το περιστατικό με αποτέλεσμα ο γιος του να συλληφθεί. Τότε σε έξαλλη κατάσταση, ο 48χρονος επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι προκειμένου να εκδικηθεί.

Έστησε καρτέρι στον ηλικιωμένο άνδρα, και όταν εκείνος προσπάθησε να βγει από το σπίτι, άρπαξε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και του κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στον θώρακα, την κοιλιά και την πλάτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση