Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό παρατηρώντας την τελευταία, ολόφωτη και μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι Κρητικοί.

Όσοι δεν προτίμησαν να απολαύσουν το περίφημο αυγουστιάτικο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους που παρέμειναν σήμερα ανοιχτοί ειδικά για την περίσταση – όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια – απαθανάτισαν τον δίσκο της Σελήνης, αναρτώντας τις φωτογραφίες τους στα social media.

Πλήθος κόσμου μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων, όπου είχε διοργανωθεί με την αφορμή της πανσελήνου του Αυγούστου συναυλία με τις μελωδίες του Σταμάτη Σπανουδάκη, στο πλαίσιο μιας συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

@Yiannis Tsigenis
@Yiannis Tsigenis

Πολλές όμως ήταν και οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε ολόκληρη την Κρήτη. Στο Ηράκλειο είχε προγραμματιστεί συναυλία στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ενώ ελεύθερη πρόσβαση είχε το κοινό και στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού.

@Yiannis Tsigenis
@Yiannis Tsigenis

Στα Χανιά, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας πραγματοποιήθηκε συναυλία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ενώ ανοιχτός για το κοινό ήταν και ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας.

@Pantelis Sariklakis
@Pantelis Sariklakis

Βραδιά ποίησης που συνοδεύτηκε με τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών είχε διοργανωθεί στο Ρέθυμνο στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων. Μουσική εκδήλωση είχε προγραμματιστεί και στη Σητεία, στον χώρο της Ενετικής έπαυλης De Mezzo.

@Sia Kalathakis
@Sia Kalathakis
Διαφήμιση
Διαφήμιση