HomeΚΟΣΜΟΣΤο Περού χαλαρώνει τους ελέγχους για τους μετανάστες από τη Βενεζουέλα

Το Περού χαλαρώνει τους ελέγχους για τους μετανάστες από τη Βενεζουέλα

Μεταναστεύουν κατά… κύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε ελάφρυνση των όρων εισόδου για ορισμένες κατηγορίες πολιτών της Βενεζουέλας.

Ειδικότερα, το Περού, το οποίο σκλήρυνε το Σάββατο τους όρους υποδοχής των Βενεζουελάνων που εγκαταλείπουν την χώρα τους, απαιτώντας πλέον κατοχή διαβατηρίου, ανακοίνωσε το βράδυ της ίδιας μέρας (τοπική ώρα) μια κάποια ελάφρυνση, επιτρέποντας την είσοδο στις εγκύους, σε όσους είναι άνω των 70 ετών και στα παιδιά που έρχονται στη χώρα για να συναντήσουν τους γονείς τους.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, αποφασίστηκε πως η παρουσίαση δελτίου ταυτότητας θα αρκεί στις περιπτώσεις εγκύων, ανηλίκων που έρχονται για να επανενωθούν με τους γονείς τους και ενηλίκων ηλικίας άνω των 70 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, σχεδόν 24 ώρες αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί.

«Όσον αφορά τους ανήλικους θα πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό γέννησης και ο ενήλικας που τους συνοδεύει θα πρέπει να έχει διαβατήριο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτό το μέτρο ελάφρυνσης είναι το δεύτερο εφόσον η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα δεχόταν την είσοδο στη χώρα χωρίς διαβατήριο όσων ζητούν καθεστώς πρόσφυγα.

Μέχρι τώρα, η κατοχή δελτίου ταυτότητας ήταν αρκετή για την είσοδο στο ελκυστικό εξαιτίας της δυναμικής του οικονομίας Περού των πολιτών της Βενεζουέλας που εγκαταλείπουν την χώρα τους κατά χιλιάδες βυθίζοντας την Λατινική Αμερική σε σοβαρή προσφυγική κρίση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση