Οι υπέροχες μελωδίες του Σταμάτη Σπανουδάκη αναμένεται να «πλημμυρίσουν» το Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων ως έναν ύμνο για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και υμνεί με όλους τους Κρητικούς την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.

Η συναυλία του μεγάλου συνθε΄τη έχει τίτλο «Τη ζωή μου ξετυλίγω» και θα γίνει με τη συμμετοχή της χορωδίας Μαλίων υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνικάκη. Κατά την βραδιά της συναυλίας, ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης.

Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλία που ξετυλίγει την ως εδώ πορεία του συνθέτη, με γνωστές αγαπημένες επιτυχίες του, παιγμένες με λίγο καινούργιο και απρόβλεπτο τρόπο, και, βέβαια, κάποια νέα κομμάτια από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του, που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα. Μια βραδιά μουσικής, χαρισμένη σε όσα γίναν, μείναν αλλά και έρχονται.

Είναι μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με την Χορωδία Μαλίων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον πολιτισμό μας και σε χώρους με ιδιαίτερη ιστορική αξία και ευρύτερη σημασία, τα γεγονότα του πολιτισμού αποκτούν μεγαλύτερη διάσταση. Τόσο για τον πολιτισμό μας όσο και για την προβολή της Κρήτης και της χώρας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Χαιρόμαστε παρά πολύ που θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη για πρώτη φορά στην Κρήτη στον υπέροχο χώρο του μινωικού ανακτόρου των Μαλίων. Αυτό έρχεται σε συνέχεια μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που κάνουμε, προσπαθώντας να έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο», τόνισε ο Ευθύμιος Μουντράκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, δίνοντας συγχαρητήρια και στην χορωδία Μαλίων και το χοράρχη Νίκο Αντωνακάκη που μετέχουν ενεργά στη συναυλία.

Μαζί του συμπράττουν οι σολίστ:

Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο)

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί)

Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο)

Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς)

Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο)

η Ορχήστρα Εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη

και η Χορωδία Μαλίων.

Εκδηλώσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης σε όλο το νησί

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει μια σειρά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης που πραγματοποιούνται από χθες σε όλη την Κρήτη για την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Χανιά

Την Κυριακή, 26 Αυγούστου στις 20:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη θα αποδώσει έργα των Ντβόρζακ, Θεοδωράκη, Πονκιέλι και Μπραμς (Γιορτές Ρόκκας 2018).

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 26 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Ρέθυμνο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, γιορτάζουν την πανσέληνο του Αυγούστου με μία εικαστική παρέμβαση στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων. Τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους για τον συγκεκριμένο τόπο. «Διελεύσεις / Crossings» ονομάζεται η έκθεση με την επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού. Τα Εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, στις 20:00 στο Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων. Τη βραδιά των εγκαινίων και με το φως της σελήνης, ο ποιητής Γιώργος Δουατζής θα διαβάσει ποίηση για τον έρωτα και τον θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος και λειτουργεί, ενώ το έργο ανάδειξής του έχει ενταχτεί στο ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 και ξεκινά η υλοποίησή του, με τη φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και της διευθύντριας Αναστασίας Τζιγκουνάκη.

Ο τίτλος της έκθεσης Διελεύσεις, σχετίζεται με το οντολογικό ζήτημα της ζωής και του θανάτου. Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν είναι (αλφαβητικά):

Αντώνης Βολανάκης, Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης), Καλλιόπη Λεμού και Μανούσος Χαλκιαδάκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Ηράκλειο

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα δοθεί συναυλία με το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble» και την Ιωάννα Φόρτη στον κήπο του μουσείου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Παράλληλα, θα είναι ανοικτός ο προαύλιος χώρος του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού από όπου υπάρχει η δυνατότητα θέασης του μινωικού ανακτόρου (το ίδιο το ανάκτορο θα παραμείνει κλειστό). Ο προαύλιος χώρος θα παραμείνει ανοικτός για τους επισκέπτες από τις 20:00 έως τις 23:00

Λασίθι

Στην Ενετική έπαυλη DE MEZZO, στην Ετιά του Δήμου Σητείας, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο της Ενετικής έπαυλης De Mezzo με το έργο «ΙΩΝΙΚΟ- Τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς” του συνθέτη Δημήτρη Σφακιανάκη, με το Μουσικό Σύνολο «ΧΡΟΕΣ” (Φωνητικό σύνολο και ορχήστρα). Ώρες εκδήλωσης 20:30 έως 23:30.

Διαφήμιση
Διαφήμιση