HomeΚΟΣΜΟΣΑκυρώνεται η επίσκεψη Πομπέo στη Βόρεια Κορέα

Ακυρώνεται η επίσκεψη Πομπέo στη Βόρεια Κορέα

Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ακύρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος την έλλειψη ουσιώδους προόδου ως προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

«Έχω ζητήσει από τον Μάικ Πομπέο να μην ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα, αυτή τη στιγμή, καθώς αισθάνομαι πως δεν έχουμε σημειώσει επαρκή πρόοδο, όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επρόκειτο να μεταβεί στην Πιόνγιανγκ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχει επαφές με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Ταυτόχρονα, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην Κίνα, την οποία κατηγόρησε εμμέσως πως παρεμποδίζει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Εξαιτίας της σκληρή μας εμπορικής στάσης απέναντι στην Κίνα, δεν πιστεύω ότι βοηθούν (σ.σ. Κινέζοι) στη διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης, όπως έκαναν παλαιότερα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ο Πομπέο θα επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα στο εγγύς μέλλον -πιθανώς μετά την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με το Πεκίνο.

Προτού καταλήξει, μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει τους θερμούς του χαιρετισμούς στον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο «αδημονεί να δει σύντομα».

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση