HomeΚΡΗΤΗ«Έργα πνοής» στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας

«Έργα πνοής» στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας

Στα τρία σημεία που εκτελούνται εργασίες ο δήμαρχος Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυκλοφοριακή “ανάσα” δίδεται στην περιοχή της Σούδας, με τις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων στην οδό Κυκλάδων. Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει την Λεωφόρο Κ. Καραμανλή (Λεωφόρος Σούδας) με τις οδούς Ειρήνης και Ακρωτηρίου του Βλητέ. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί μέρος ενός συνολικού “πακέτου” εργασιών στην περιοχή της Σούδας που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων (με διανοίξεις δρόμων, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργίας πεζοδρομίων κτλ) θα διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων της Σούδας, αλλά και του Ακρωτηρίου, όσο και ευρύτερα, όλων των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης των Χανίων.

Στο σημείο έκανε την Παρασκευή το πρωί, επιθεώρηση της εξέλιξης των έργων, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Κωνσταντίνο Φωκά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα συγκεκριμένα έργα μάλιστα, βάσει, του χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2018.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας δήλωσε:

“Βοηθάμε την περιοχή της Κάτω Σούδας να “ανασάνει” και παράλληλα αυξάνουμε την ασφάλεια με την οποία θα κινούνται τα οχήματα, στην περιοχή”.

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι: “Το συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί με ένα ακόμα σημαντικό έργο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έγκρισή του. Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που θα λύσει το πρόβλημα με τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές όπως της Κάτω Σούδας, του Βλητέ, ένα πρόβλημα το οποίο ξεκινά από τα Λιβάδια στον Αγ. Ιωάννη”.

Να σημειωθεί ότι από την οδό Κυκλάδων θα μπορεί να γίνεται διέλευση μόνο των Ι.Χ. και όχι των φορτηγών. Η οδός Κυκλάδων θα είναι μονόδρομος και θα έχει ροή από τη Λεωφόρο Σούδας προς την οδό Ακρωτηρίου Βλητέ. Η οδός Ειρήνης θα έχει ροή από την οδό Ακρωτηρίου Βλητέ, έως την Λεωφόρο Σούδας.

Συν τοις άλλοις, στην περιοχή της Σούδας εκτελούνται κι άλλα σημαντικά έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και θα προσδώσουν μια πιο ελκυστική εικόνα. Ο Δήμος Χανίων κατασκευάζει τρεις “πράσινες νησίδες” από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην περιοχή της ΕΡΑ Χανίων, το οποίο έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” ότι το συγκεκριμένο σημείο αποκτά μια μορφή που είναι όμορφη και ελκυστική. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί το σχολάζον περίπτερο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Χανίων επιθεώρησε τις εργασίες ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς της περιοχής του Αγίου Νικολάου στη Σούδα. Ο Δήμος Χανίων προχωρά σε ανακατασκευή της παλιάς παιδικής χαράς, τοποθετώντας νέα πιστοποιημένα όργανα, νέο δάπεδο και έτσι η νέα παιδική χαρά θα αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά της περιοχής και τους γονείς που θα τα συνοδεύουν.

Τέλος, υπάρχει προγραμματισμός για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς του Αγίου Νεκταρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση