HomeHL-9Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Ακόμα και τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς κλιματισμό,τουαλέτες  ενώ ακόμα και τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου καθώς εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης σ ένα κτίριο κόσμημα για το Ηράκλειο.
Οι αστυνομικοί πολλές φορές έχουν στείλει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει:

Για άλλη μία φορά η Ένωσή μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ένα κτήριο από τα πιο καινούρια αλλά που δυστυχώς έχει αφεθεί στην μοίρα του και είναι καταδικασμένο.
Η συντήρηση του εδώ και δύο χρόνια είναι σχεδόν ανύπαρκτη ( Η τελευταία φορά που έγινε ουσιαστικά ήταν το 2016). Συντήρηση η οποία είναι επιβεβλημένη καθόσον πλέον κινδυνεύει η υγεία όσων αστυνομικών εργάζονται και όσων πολιτών επισκέπτονται το Αστυνομικό Μέγαρο.
Συγκεκριμένα οι περισσότερες μονάδες κλιματισμού έχουν χαλάσει (βέβαια ούτε λόγος για συντήρηση, την τελευταία αναγκάστηκε να αναλάβει η Ένωσή μας με ίδιες δαπάνες λόγω της αφόρητης ζέστης) με αποτέλεσμα τα νερά να γεμίζουν τα γραφεία και τους διαδρόμους.
Στο Γραφείο έκδοσης διαβατηρίων έχουν πέσει κομμάτια οροφής λόγω διαρροής νερού και οι συνάδελφοι εκτός από την εργασία παραλαβής δικαιολογητικών είναι με σκούπες και σφουγγαρίστρες όλη μέρα στο χέρι και η εικόνα στους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το γραφείο είναι απαράδεκτη.
Επίσης λόγω βλάβης στο αποχετευτικό σύστημα, λύματα τρέχουν στον δρόμο ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο τα οποία είναι μία τεράστια εστία μόλυνσης.
Οι περισσότερες τουαλέτες είναι μη λειτουργικές λόγω βλάβης, και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πολίτες και εργαζόμενοι, ενώ στα κρατητήρια το νερό τρέχει ασταμάτητα επειδή έχουν χαλάσει οι βάνες νερού.
Η συντήρηση του Αστυνομικού Μεγάρου εκτός των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εργασιών περιλαμβάνει και την συντήρηση των πυροσβεστικών σταθμών καθώς επίσης και την λειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων το οποίο υπάρχει εντός του Μεγάρου.
Τρωκτικά μέχρι πρόσφατα είχαν κατακλύσει τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων , καθώς μυοκτονία , η οποία πρέπει να γίνεται κάθε 3μηνο , έχει πάνω από 2 χρόνια να πραγματοποιηθεί και η Ένωσή μας για μία ακόμα φορά αναγκάστηκε να καλύψει την δαπάνη αυτή σκεπτόμενοι την σωματική ακεραιότητα των μελών μας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αν και επανειλημμένως έχει υποβάλει αιτήματα δαπανών για την συντήρηση, είτε απορρίφθηκαν είτε έλαβε σαν έγκριση ποσά που δεν επαρκούν για την συντήρηση μία απλής κατοικίας όχι ενός Αστυνομικού Μεγάρου χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. (φέτος έλαβε το εξωπραγματικό ποσό των 2.000 ευρώ για συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και το ποσό αυτό δεν αφορούσε μόνο το Αστυνομικό Μέγαρο αλλά το σύνολο των κτηρίων που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον Νομό !!!!!)
Η Ένωσή μας θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους και σας γνωρίζουμε ότι από την πλευρά μας θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται αλλά και οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το Αστυνομικό Μέγαρο.
Η Π.Ο.ΑΣ.Υ η οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση