HomeΚΡΗΤΗB.Κεγκέρογλου: «Ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ για τους υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένους του»

B.Κεγκέρογλου: «Ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ για τους υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένους του»

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να προβεί το Υπουργείο σε νομοθετικές ενέργειες προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών 20.000€ στον ΟΑΕΕ σε όσους ασφαλισμένους υποβάλλουν νέα αίτηση συνταξιοδότησης μετά την απόλεση του δικαιώματος που έχουν με την πρώτη αίτηση.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με το Π.Δ. 2581/2005, άρθρο 30 παρ.2 & το νόμο 4387/2016 άρθρο 29, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που αιτούνται συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έχουν οφειλή άνω των 20.000€, τους δίνεται το δικαίωμα εντός διμήνου, να εξοφλήσουν άμεσα το υπερβαίνων ποσό των 20.000€ και τα 20.000€ να παρακρατούνται σε δόσεις από τη σύνταξη τους.
Στις περιπτώσεις που μέσα στη δίμηνη προθεσμία αυτό δεν καταστεί δυνατό, η καταβολή της σύνταξης αρχίζει από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο συνετελέσθη η πλήρης εξόφληση της οφειλής, με την απαραίτητη προϋπόθεση υποβολή νέας αίτησης συνταξιοδότησης.
Επειδή λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επιβαρύνει έντονα τους ελεύθερους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να οφείλουν στον ΟΑΕΕ σημαντικά ποσά και
Επειδή είναι άδικο να μην μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της ρύθμισης των 20.000€ σε δεύτερη αίτηση συνταξιοδότησης τους.

Ερωτάστε κα Υπουργέ

Σε ποιες νομοθετικές ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών 20.000€ στον ΟΑΕΕ σε όσους ασφαλισμένους υποβάλλουν νέα αίτηση συνταξιοδότησης μετά την απόλεση του δικαιώματος που έχουν με την πρώτη αίτηση;

Διαφήμιση
Διαφήμιση