HomeΚΟΣΜΟΣΗ British Airways σταματά τις πτήσεις προς το Ιράν

Η British Airways σταματά τις πτήσεις προς το Ιράν

Σε ένα μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναστολή των πτήσεων προς το Ιράν ανακοίνωσε ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι η απόφαση αναστολής των δρομολογίων γίνεται επειδή την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Εναλλακτικές λύσεις για τους επιβάτες

Στην ανακοίνωσή της, η British ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του.

Επίσης, προτείνει στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Η επανάληψη των απευθείας πτήσεων προς το Ιράν ξεκίνησαν από την British πριν δύο χρόνια, όταν, όπως θυμίζει το BBC, χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Εκτός της British Airways, στο Ιράν εκτελούν δρομολόγια κι άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Air France και η Lufthansa.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση