HomeΕΛΛΑΔΑΔικηγόρος οικογενειών θυμάτων: Θα υπάρξουν ποινικές διώξεις

Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων: Θα υπάρξουν ποινικές διώξεις

Πιθανές και οι ποινικές ευθύνες υπουργών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι οι εισαγγελείς «επισπεύδουν αρκετά» την έρευνα για τις ποινικές ευθύνες σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι που προκάλεσε το θάνατο 96 ανθρώπων διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε ποινικές διώξεις. Το πότε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα πότε θα φέρει την έκθεσή του ο πραγματογνώμονας που όρισε η εισαγγελία. Θα ήμουν ευτυχής μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να περατωθούν οι διαδικασίες, γνωρίζω ότι οι εισαγγελείς εργάζονται με γοργούς ρυθμούς» συμπλήρωσε.

Ο κ. Φούσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες υπουργών, ωστόσο, στη συνέχεια σημείωσε ότι «σαφέστατα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Η διάκριση όμως μεταξύ πολιτικών και ποινικών ευθυνών είναι πολύ λεπτή γι’ αυτό περιμένω το σύνολο των δικογραφιών. Εγώ δεν κατεμήνυσα τώρα πολιτικά πρόσωπα γιατι με ανησυχεί να πάει η δικογραφία στη Βουλή λόγω των πλειοψηφιών που υπάρχουν και των γνωστών διαδικασιών».

Ο κ. Φούσας ανέφερε ακόμη ότι στην περίπτωση του Ματιού οι παραλείψεις είναι ίδιες και περισσότερες από αυτές στις πυρκαγιές της Ηλείας.

Μιλώντας, τέλος, ειδικά για τον άνθρωπο που φέρεται να ξεκίνησε την πυρκαγιά από την περιοχή του Νταού Πεντέλης, ο Αντώνης Φούσας είπε ότι «έχει ευθύνη για τον εμπρησμό τόσων εκτάσεων, την καταστροφή σπιτιών και αυτοκινήτων αλλά και το θάνατο 96 ανθρώπων. Και από αμέλεια να κριθεί ο εμπρησμός η ευθύνη του είναι τεράστια για τόσους θανάτους και τόσες καταστροφές. Θα κριθεί και αυτός αλλά και όλοι όσοι είχαν ευθύνη για την κατάσβεση της φωτιάς, την πρόληψη και την μη εκκένωση της περιοχής».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση