HomeHL-SportsΑναβολή έναρξης στη Β’ Εθνική και μη υπογραφή!

Αναβολή έναρξης στη Β’ Εθνική και μη υπογραφή!

Οι ομάδες χωρίς διασφάλιση των οικονομικών πόρων δεν ξεκινούν το πρωτάθλημα και δεν συναινούν στην αναδιάρθρωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χρόνια τώρα η Β’ Εθνική αποτελεί -από κάθε άποψη- τον φτωχό συγγενή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου… Ένα πρωτάθλημα, που θα μπορούσε να αποτελεί μια κατηγορία παράδειγμα ως προθάλαμος των «μεγάλων σαλονιών» φυτοζωεί.

Και η μεγαλύτερη πληγή, που το οδηγεί στην ανυποληψία είναι η σχεδόν ανύπαρκτη άντληση οικονομικών εσόδων, που μετατρέπει σε χαοτικές τις διαφορές με τα αντίστοιχα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας.

Η πάλε ποτέ Α’ Εθνική με τη συνδρομή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του αρμόδιου υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, έλυσε το πρόβλημα βρίσκοντας τηλεοπτική στέγη (άρα και χρήματα) για όλες τις ΠΑΕ, η δεύτερη κατηγορία, ωστόσο, παραμένει στον αέρα για τη σεζόν 2018-19.

Μόνο στα λόγια υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις και ταυτόχρονα άπαντες καλούνται να επαναδιατυπώσουν την προκήρυξη της νέας περιόδου με το σχέδιο αναδιάρθρωσης…

Χωρίς εγγυήσεις, όμως, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα! Οι ομάδες της Β’ Εθνικής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του a-sports.gr, αποφάσισαν να αντισταθούν. Έτσι, χωρίς τη χειροπιαστή διασφάλιση οικονομικών πόρων (έστω από τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ) προχωρούν σε δύο κινήσεις: Δεν ξεκινούν το πρωτάθλημα και δεν συναινούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης!

Κοινώς, προχωρούν σε αναβολή της έναρξης της Β’ Εθνικής, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 23 Σεπτεμβρίου και παράλληλα δεν βάζουν την υπογραφή τους πουθενά.

Δυναμική αντίδραση, η οποία παίρνει επίσημη μορφή στο Δ.Σ. της Πέμπτης (23/8) και έπεται συνέχεια…

Η Football League δεν δέχεται με τίποτα το να πέσουν τρεις από τη Σούπερ Λίγκα στο τέλος της σεζόν 2018-19 και την άνοδο από τη Β’ Εθνική μόνο του πρωταθλητή. Αντιθέτως, έχει ζητήσει τον προβιβασμό δύο ομάδων, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί τον υποβιβασμό τεσσάρων από τη μεγάλη κατηγορία!

Και εξαιτίας της διχογνωμίας των δύο διοργανωτριών την απόφαση έχει παίρνει η ΕΠΟ την Παρασκευή (24/8) με επικρατέστερο σενάριο, όπως σας έχουμε ήδη γράψει στο editorial από τις 18/8/2018, του να υπάρξει η λύση του μπαράζ για τη 2η θέση ανόδου από τη Β’ Εθνική με μοιραία εμπλοκή του 13ου της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό συζητήθηκε και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Τρίτη (21/8) άσχετα αν δεν πάρθηκε τότε απόφαση. Το a-sports.gr έκανε ρεπορτάζ και σας παραθέτει μερικά χαρακτηριστικά σημεία της κουβέντας γύρω από την Ένωση Β’ Εθνικής και το γενικότερο μέλλον του πρωταθλήματος, που διοργανώνει…

Τα είπε… εξω από τα δόντια ο Λεουτσάκος!

Ο πρόεδρος του φορέα της δεύτερης κατηγορίας, Λεωνίδας Λεουτσάκος εμφανίστηκε επιθετικός με την Σούπερ Λίγκα και ιδιαίτερα καυστικός με την κατάσταση, που πάει να δημιουργηθεί…

«Βλέπω το σχέδιο της αναδιάρθρωσης ολοκληρωμένο από τον κ. Βασιλειάδη και Σούπερ Λίγκα 1 και Λίγκα 2, αλλά η FootballLeague, που υπάρχει; Την αναδιάρθρωση την κάνει η ΕΠΟ. Δεν λέω η Ομοσπονδία κ. Γραμμένε μας βοήθησε πέρσι στο ζήτημα των διαιτητών, αλλά και εμείς σταθήκαμε όπως έπρεπε. Ρωτάω με το νέο σχέδιο τι γίνονται τα χρέη της Β’ Εθνικής, που τα κουβαλάμε από την ενιαία ΕΠΑΕ και είναι των ομάδων της Σούπερ Λίγκας;

Η Λίγκα 2 πρέπει να πάει στη σημερινή FootballLeague και όχι στη Σούπερ Λίγκα. Δηλαδή για να καταλάβω: Λέτε ότι οι 16 και οι 14 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα είναι πολλές, αλλά θα πάρουν και άλλες 12 από την επόμενη χρονιά! Τι θα κάνουμε εμείς; Θα γίνουμε Γ’ Εθνική… Οι ομάδες της Β’ Εθνικής είναι ανάστατες.

Εγώ θα τα πω όλα στους προέδρους μου, δεν θα πάει κανένας φυλακή έτσι και ας αποφασίσουν. Λέτε να ανέβει μόνο μία ομάδα, δηλαδή τι θέλετε; Πόση αδικία ακόμα; Πώς θα βγει το πρωτάθλημα, με μια ομάδα να ανέβει και χωρίς έστω μπαράζ για τη δεύτερη θέση ανόδου θα γίνεται η χειραγώγηση της αρκούδας. Όλα γίνονται για τη Σούπερ Λίγκα, είναι μεγάλη αδικία αυτό…», είπε ο Λεουτσάκος.

Πάντως, στις τάξεις της Ε.Ε. φάνηκε πως υπάρχει κλίμα υπέρ της Β’ Εθνικής και για το μπαράζ και το πού θα πάει η Λίγκα 2. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο μέλη οι Σταύρος Ψαρόπουλος της ΕΠΣ Λέσβου και Παναγιώτης Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών πρότειναν η υπό ίδρυση νέα κατηγορία να ανήκει στη σημερινή Ένωση Β’ Εθνική και η τωρινή Football League, που με την αναδιάρθρωση θα είναι ουσιαστική η Γ’ Εθνική να πάει στην ΕΠΟ.

a-sports.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση