HomeHL-GreeceΆρειος Πάγος: «Πράσινο φως» για την έκδοση των συνεργών του αρχιμαφιόζου Λάσα στη Γαλλία

Άρειος Πάγος: «Πράσινο φως» για την έκδοση των συνεργών του αρχιμαφιόζου Λάσα στη Γαλλία

Συνελήφθησαν τον περασμένο Απρίλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η υπόθεση του γαλλικού αιτήματος έκδοσης του 57χρονου Λάσα Σουσανασβίλι να εξακολουθεί να εξετάζεται από τον Άρειο Πάγο, το ανώτατο δικαστήριο όμως ήδη έχει αποφασίσει την έκδοση των δύο φερόμενων συνεργών του. Η απόφαση εκδόθηκε χθες και εκτελείται άμεσα, που σημαίνει ότι κινούνται οι διαδικασίες για να ταξιδέψουν στη Γαλλία.

Οι δύο φερόμενοι συνεργοί του κατηγορούμενου ως αρχηγού μαφιόζικης οργάνωσης, 49 και 56 χρόνων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κοινής ελληνογαλλικής επιχείρησης που έγινε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο. Ο ένας είχε συλληφθεί μαζί με τον 57χρονο Λ. Σουσανασβίλι, ενώ ο δεύτερος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η υπόθεση της έκδοσης των τριών ε4ισήχθη ταυτόχρονα στον Άρειο Πάγο, όπως είχε γίνει και στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Μόνον που στο ανώτατο δικαστήριο διαχωρίστηκε εντελώς και η εξέταση των αιτημάτων ολοκληρώθηκε.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κάνει δεκτό το γαλλικό αίτημα να εκδοθούν, μόνον όμως για την κατηγορία των οργανωμένων κλοπών. Αντίθετα, δεν έκανε δεκτό να εκδοθούν για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Γι’ αυτά τα αδικήματα έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί στην Ελλάδα γι’ αυτό και διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ελέγξει εάν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους.

Η απόφαση πάντως έχει άμεση ισχύ, που σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες στις γαλλικές αρχές. Στην απόφαση υπάρχει η διευκρίνιση πως στην περίπτωση που η ελληνική δικαιοσύνη ζητήσει την παράδοσή τους για άλλες εκκρεμότητες στη χώρα μας, πρέπει να οι Γάλλοι να τους παραδώσουν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση