HomeHL-GreeceΑποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αττική -Ζήτησε συγγνώμη ο ΑΔΜΗΕ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αττική -Ζήτησε συγγνώμη ο ΑΔΜΗΕ

Έχουν ξανά ρεύμα οι περιοχές στην Αττική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από ώρες ταλαιπωρίας για τους κατοίκους στην Αττική με τη διακοπή ρεύματος, ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε στις 17:00 όταν αποκατέστησε το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπλακ άουτ στην Αθήνα για τρεις ώρες

Χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης πολλές περιοχές της Αθήνας για περίπου 3 ώρες.

Συγκεκριμένα, προβλήματα παρατηρήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή σε περιοχές της ανατολικής Αττικής και αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ορισμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης. Από το ΚΥΤ Παλλήνης επηρεάζεται η τροφοδοσία σε όλη την Αττική εξού και τα εκτεταμένα προβλήματα.

Χάος στους δρόμους, εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Δεκάδες μάλιστα ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα η πυροσβεστική καθώς πολλοί πολίτες είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυροσβεστική είχε δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Λόγω του μπλακ άουτ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στο Μετρό. Αρχικά τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 του Μετρό, ωστόσο, σταδιακά τα προβλήματα άρχισαν να αποκαθίστανται. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίστηκε στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γινόταν η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Επίσης χάος σημειώθηκε για αρκετή ώρα στους δρόμους, καθώς εκτός λειτουργίας ήταν και τα φανάρια. Για τον λόγο αυτό αρκετοί τροχονόμοι βρέθηκαν σε κεντρικούς δρόμους για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Αμέσως μετά το πρόβλημα με τη διακοπή ρεύματος εεκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ η οποία ανέφερε πως «σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση