HomeΚΡΗΤΗΑεροδρόμιο Καστελίου: Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τις δηλώσεις Σπίρτζη

Αεροδρόμιο Καστελίου: Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τις δηλώσεις Σπίρτζη

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δηλώσεις του υπουργού Χ. Σπίρτζη ως προς το αεροδρόμιο Καστελίου σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο «παραμυθάς» κ. Σπίρτζης εξακολουθεί να μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα!

Αυτή τη φορά για το αεροδρόμιο Καστελίου όπου είπε ότι η κύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεσμευόταν ότι τον Ιούνιο του 2018 θα ξεκινήσουν οι «μπουλντόζες να δουλεύουν». Μετά, η Κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι στο τέλος του έτους θα ξεκινήσουν τα έργα. Άλλη μια μη ρεαλιστική δέσμευση και υπόσχεση.  

Η διακήρυξη του διαγωνισμού για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι ήταν έτοιμη από το 2014 και αναβλήθηκε λόγω των εκλογών.  Έκτοτε έχουμε συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές.

 Ωστόσο ο κ. Σπίρτζης μπορεί να μας απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

1)         Ποιο το χρονοδιάγραμμα του έργου; 

2)         Η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου (180 εκ. ευρώ) έχει δεσμευθεί; Από που θα αντληθούν οι πόροι; Έχουν εξασφαλισθεί πόροι από την Ε.Τ.ΕΠ.;

3)         Πόσο θα διαρκέσει ο έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Έχει συμπεριλάβει στο χρονοδιάγραμμά του ο κ. Σπίρτζης τη χρονική διάρκεια του ελέγχου;

4)         Απαλλοτριώσεις: Έχουν δεσμευθεί περιοχές κι έχουν εκδοθεί τα σχετικά ΦΕΚ (20 συνολικά). Για αρκετές απαλλοτριώσεις, έχουν συζητηθεί οι μισές, αλλά ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Έχουν δεσμευθεί χρήματα και έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων; Και πως έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις κατοίκων και τοπικών φορέων για τις απαράδεκτα χαμηλές απαλλοτριώσεις που έχουν οριστεί;

Όπως φαίνεται τη Σύμβαση μάλλον θα υπογράψει η επόμενη Κυβέρνηση που θα κινείται με αποφασιστικότητα και σιγουριά, οπότε ο κ. Σπίρτζης θα μείνει με τα παραμύθια του!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση