HomeHL-SportsΓιώργος Χατζησαρόγλου: «Μπορεί μπαράζ της 13ης από Σούπερ Λίγκα και τριών από Β’ Εθνική…»

Γιώργος Χατζησαρόγλου: «Μπορεί μπαράζ της 13ης από Σούπερ Λίγκα και τριών από Β’ Εθνική…»

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτό ενδεχόμενο να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μπαράζ τεσσάρων ομάδων σχετικά με τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό σε Σούπερ Λίγκα και Β’ Εθνική άφησε ο Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Μιλώντας τη Δευτέρα  στον Fair Play FM κι εν όψει της συνεδρίασης της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μέλος της επιτροπής της ΕΠΟ είπε ότι δεν αποκλείεται να προκύψει λύση με μπαράζ του 13ου της Σούπερ Λίγκας και τριών ομάδων της Β’ Εθνικής.

«Στο συμβούλιο της ΕΠΟ θα πρέπει να εγκρίνουμε την προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ. Εκεί υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, καθώς οι δυο προκηρύξεις δεν συμφωνούν. Διαβάσαμε και τις δυο, καλό θα ήταν να υπήρχε μια συμφωνία νωρίτερα και αυτό να ήταν μια τυπική διαδικασία.

Δυστυχώς, όμως, τώρα θα πρέπει εμείς να αποφασίσουμε για το πόσες ομάδες θα ανεβαίνουν και πόσες θα πέφτουν. Η Σούπερ Λιγκ θέλει να πέφτουν τρεις ομάδες και να ανεβαίνει μια. Αυτή ήταν η συμφωνία με τον υπουργό, δηλαδή ενός πρωταθλήματος με 14 ομάδες.

Η Φούτμπολ Λιγκ έχει διαφορετική άποψη. Πιστεύει ότι πρέπει να πέφτουν τέσσερις ομάδες και να ανεβαίνουν δυο. Δεν συζητήθηκε ποτέ επισήμως να παίξουν μπαράζ ο 13ος της Σούπερ Λιγκ με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ. Ίσως πέσει στο τραπέζι και μπαράζ μεταξύ τεσσάρων ομάδων, της 13ης από τη Σούπερ Λιγκ και τριών από την κατώτερη κατηγορία», δήλωσε ο Γ. Χατζησαρόγλου.

Ενώ για το τι άποψη έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε: «Ο υπουργός αρχικά επικεντρώνεται στην μείωση των ομάδων και δεν θέλει να παρέμβει στη διαδικασία αυτή. Και ο υπουργός και η ΕΠΟ θέλουν να βρεθεί μια λύση με τις προκηρύξεις. Το θέμα των μπαράζ απορροφήθηκε και από τις δυο κατηγορίες.

Νομίζω ότι η Φούτμπολ Λιγκ θα αδικηθεί σε περίπτωση που θα ανεβαίνει μόνο μια ομάδα. Αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα που θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει απόφαση αναβολής της συνεδρίασης, γιατί πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα και όχι στο παρα πέντε της έναρξης του πρωταθλήματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση